Publicitātes attēls

Video spēļu studija «Coldwild Games» 27. martā laidīs klajā savu jaunāko spēli. «Stories from the Outbreak» («Pandēmijas stāsti») ir lomu spēle, kas norisinās Rīgā zombiju apokalipses laikā un rosina domāt par sadarbību polarizētā sabiedrībā.

Ziņas Fold 24. marts, 2023

«Coldwild Games» ir neliela spēļu studija no Latvijas, kuru vada programmētājs Vladimirs Slavs. Tās mērķis ir eksperimentēt ar žanriem un spēles estētiku uztvert kā mākslu, vienlaikus par prioritāti izvirzot labu spēles mehāniku. Ētiska pieeja spēļu veidošanai nozīmē, ka «Coldwild Games» savos darbos nekad neiekļauj azartspēļu mehāniku un mikrotransakcijas, kā arī dala peļņu ar visiem uzņēmuma darbiniekiem. «Stories from the Outbreak» ir viņu septītā un līdz šim lielākā spēle.

 

«Jau vairākas nedēļas pasaulē plosās jauna slimība. Zombiji ceļas no mirušajiem un uzbrūk cilvēkiem. Tu pamosties savā Rīgas pilsētas dzīvoklī un ieslēdz radio — sabiedriskā kārtība ir pilnībā sabrukusi, un ielas nav drošas, policija un armija tevi nepasargās. No rietumu krasta uz Islandi atiet pēdējais prāmis. Tagad vari paļauties tikai uz sevi,» tā ar spēli iepazīstina tās veidotāji. Spēlētāji varēs vadīt izdzīvotāju grupu no Rīgas uz prāmi, kas izbrauc no Liepājas, meklēt pirmās nepieciešamības preces, cīnīties ar zombijiem un izlemt savas komandas likteni.

Tāpat kā iepriekšējās «Coldwild Games» spēles, arī «Stories from the Outbreak» grafiski risināta pikselācijas stilā. Spēle ir balstīta uz diezgan reālistisku Rīgas karti, un tajā ir daudz vietu, kas rīdziniekiem būs uzreiz atpazīstamas — tipiska mikrorajonu apbūve, Kongresu nams, televīzijas tornis, u.c. Spēlētāji veido komandu no dažādiem tēliem, kuriem katram ir ne tikai unikālas prasmes un lomas komandā, bet arī atšķirīgs raksturs un viedokļi par notiekošo. Spēles sociālā vide un tēlu savstarpējā mijiedarbība rosina domāt par sadarbību polarizētā sabiedrībā.

 

«Stories from the Outbreak» no 27. marta būs pieejama spēļu platformā «Steam». Starp citām studijas «Coldwild Games» spēlēm ir makšķerēšanas spēle «Luna’s Finishing Garden», tirgošanās un bāzes būvēšanas spēle «Merchant of the Skies», kā arī īss interaktīvs stāsts «Late Bird».