Ilustrācija — Dita Lesiņa un «Domāts. Darīts» komanda

5. jūnijā plkst. 17.00 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) tiks atklātas ikgadējās Dizaina diplomandu dienas. Šogad tām dots nosaukums «Domāts. Darīts», un to uzmanības centrā ir dizaina domāšanas process, kas balstīts jaunrades un iedvesmas meklējumos, izpētē un eksperimentos.

Ziņas Fold 2. jūnijs, 2014

«Domāts. Darīts» programmā šogad iekļauta virkne pasākumu: diplomandu darbu izstāde, Modes mākslas apakšnozares studentu skate «Plūdi» Sv. Pētera baznīcā, dizaina «pop–up» veikals, «Pieredzes diena» ar starptautiski atzītu dizaina profesionāļu lekcijām un «PechaKucha» prezentācijām, un citas aktivitātes.

Izstāde «Domāts. Darīts» būs skatāma LMA 1. stāva zālē no 6. jūnija līdz 11. jūlijam, un tajā tiks izstādīti 57 diplomandu darbi no Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozarēm.

5. jūnijā plkst. 20.00 Sv. Pētera baznīcā notiks diplomandu modes skate «Plūdi», kuras noformējumu veidojis Scenogrāfijas apakšnozares 4. kursa students Einārs Timma. Pasākumam izvēlētais nosaukums «Plūdi» simbolizē atbrīvoto enerģiju, kas nojauc robežas, maina nosacījumus un rada svaigu ainavu.

16. jūnijā plkst. 10.00 tiek organizēta «Pieredzes diena», kurā ar prezentācijām «Dizaina komunikāciju rīta» ietvaros uzstāsies diplomandi un plkst. 13.00 tiks atvērts studentu dizaina darbu «pop–up» veikals. Pēcpusdienā akadēmijas 2. korpusā norisināsies starptautiski atzītu dizaineru — Dirka Vinanta (Dirk Wynants), Kristiāna Zīgera (Christian Sieger), Patrīcijas Urkjolas (Patricia Urquiola) un Alberto Dzontones (Alberto Zontone) — vieslekcijas, taču vakarā, plkst. 19.00 notiks «PechaKucha», kur 7 minūšu prezentācijās ar saviem stāstiem dalīsies LMA, RTU un RISEBA studenti.

Video — «Domāts. Darīts» komanda

 

Izstāde, lekcijas un prezentācijas norisināsies LMA telpās Rīgā, Kalpaka bulvārī 13, un ieeja tajos ir bez maksas, taču uz studentu modes skati biļetes iegādājamas «Biļešu serviss» tirdzniecības vietās un internetā. Plašāka programma atrodama LMA mājaslapā un Dizaina diplomandu dienu Facebook lapā. Dizaina diplomandu dienas «Domāts. Darīts» ir «Rīga — Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014» programmas daļa.