Vizuālā identitāte — «Graftik»

No 27. jūnija līdz 20. jūlijam Rīgā, Kalnciema kvartālā un tā apkārtnē norisināsies Papīra objektu festivāls, kas pievērsīsies ar papīru saistītu formu, faktūru, tradīciju un ideju izpētei Pārdaugavas pilsētvidē.

Ziņas Fold 19. jūnijs, 2014

Vairums festivāla mākslinieku ir no Japānas — zemes, kurā papīru godina kā būvmateriālu, filosofiju, estētiku, emocijas un dzīvesveidu. Mākslas darbi tiks izgatavoti uz vietas Rīgā un no 27. jūnija būs apskatāmi septiņās vietās Kalnciema kvartālā un Pārdaugavā nelielas pastaigas ietvaros.

Kalnciema kvartālā klātienē būs iespējams vērot rotu mākslinieci Kumiko Mizuno, lokot 7000 origami, no kuriem dārzā tiks uzbūvēta instalācija, bet papīra māksliniece Kaori Kato Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā izaudzēs floras un faunas hibrīdus. Cita mākslinieku komanda veiks pētniecisku darbu un aptaujās vietējos iedzīvotājus par Līgo svētku tradīcijām un to nozīmi viņu dzīvē, kas īstenosies instalācijā uz Kalnciema kvartāla sienām.

 

Festivālā piedalīsies arī vairāki Latvijas papīra meistari, ļaujot ikvienam izmēģināt papīra tapšanas procesu; programmu papildinās arī japāņu mākslinieku lekcijas un meistardarbnīcas, kurās apgūt sietspiedes un origami locīšanas tehnikas. Papīra dizaina studija «[SenS]» demonstrēs papīra liešanas tehniku, izmantojot zāli, salmus un kaņepes, bet māksliniece Ilze Dilāne mācīs izgatavot papīru no masas, kas sagatavota no džinsu biksēm, palagiem un papīra, kā arī gleznot ar pigmentētu papīra masu un citām virsmas dekorēšanas metodēm.

Papīra objektu festivālā piedalīsies virkne Japānas mākslinieku un arhitektu: Tomomi Hajaši, Narumi Jamasaki, Cugo Janai, Kazuhiro Jažima, Jasuko Vatanabe, Tengjo Kura, Rjosuke Kondo, kā arī Irmaks Kanevi (Irmak Canevi) no Turcijas. Festivālu noslēgs vērienīgas svinības kopā ar starptautisku kartona mākslinieku apvienību «Cardboardia».

Festivālu rīko Kalnciema kvartāls sadarbībā ar ES–Japānas festivālu komiteju, Nodibinājumu «Rīga 2014» un Rīgas domi. Vairāk informācijas par Papīra objektu festivālu un tā māksliniekiem pieejams festivāla mājaslapā.