Foto — Kristīne Krauze Slucka

Rīgas Modes nedēļā zīmols «Paviljons» prezentēja savu rudens–ziemas 2015/16 kolekciju «Y generation», kuras autore ir dizainere Līga Garda.

Ziņas Fold 27. marts, 2015

Zīmola otrajā kolekcijā turpināti aizsāktie ziemeļu dizaina meklējumi, izmantojot tradicionālas adījumu tehnikas, spilgtu krāsu un rakstu akcentus un klimatam atbilstošus materiālus. Jauno kolekciju iedvesmojusi deviņdesmito gadu popkultūra — atsauces uz laiku, kad sportiski ielas apģērbi neona krāsās sapludināja dzimumu robežas, manāmas gan krāsu un faktūru izvēlē, gan siluetos un tērpu detaļās.

Īpašu uzmanību zīmola dizainere Līga Garda pievērsusi Latvijas rudenim un ziemai piemērotiem materiāliem — apģērbos izmantota mohēra, merino vilna, kašmirs, ūdens necaurlaidīgi un vēju aizturoši sintētiski audumi. Viens no kolekcijas virsapģērbos dominējošajiem materiāliem ir mikro poliesters ar teflona impregnējumu, kas atgrūž mitrumu un netīrumus un tai pat laikā satur elpojošu iekšējo kārtu.

Pilna «Paviljons» rudens–ziemas 2015/16 kolekcija tirdzniecībā nonāks septembrī, bet atsevišķi modeļi — īsās kleitas un svārki — veikalos būs atrodami jau vasarā.