Publicitātes attēls

Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāva izstāžu zālē atklāta izstāde «No vispārīgā uz konkrēto». Tajā līdz 18. martam apskatāmi 14 Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Arhitektūras un dizaina fakultātes studentu bakalauru darbi.

Izglītība Fold 25. februāris, 2016

Lai saņemtu inženierzinātņu bakalaura grādu arhitektūrā, šī gada janvārī savus projektus aizstāvēja jau otrais Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) Arhitektūras un dizaina fakultātes (FAD) izlaidums: Andis Alksniņš, Jānis Bērziņš, Pēteris Cars, Ričards Ginters, Kristaps Kleinbergs, Signe Krastiņa, Klinta Pickaine, Krista Skujiņa, Ernests Šveisbergs, Zane Teseļska, Līga Treija, Jēkabs Vaicis, Madara Zavicka un Ruta Žeigure.

Topošo arhitektu studiju noslēguma darbi šobrīd skatāmi izstādē «No vispārīgā uz konkrēto» («From the general to the particular») Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāva izstāžu zālē. 14 bakalaura programmas studenti ar dizaina, arhitektūras un plānošanas instrumentu starpniecību iedziļinājušies sešās Latvijas pilsētās un ciemos: Rīgā, Liepājā, Valmierā, Jēkabpilī, Saulkrastos un Engurē. Gandrīz puse no projektiem saistīta ar dažādām kultūras ēku tipoloģijām — studenti strādājuši gan pie jau esošu, kultūrvēsturiski vērtīgu ēku pārbūves un paplašināšanas, gan radījuši unikālu jaunbūvju projektus Rīgas vēsturiskajā centrā. Tāpat jaunie arhitekti radījuši vīzijas un priekšlikumus kvartālu, pilsētas telpu un plašāku teritoriju attīstībai gan Rīgā, gan ārpus tās.

Visi bakalaura darbu projekti apkopti FAD pirmajā publikācijā («FAD Thesis Book 2016») un papildināti ar nelielu aprakstu un īsām autoru biogrāfijām.

Izstāde «No vispārīgā uz konkrēto» apskatāma līdz 18. martam Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāva izstāžu zālē, Mūkusalas ielā 3, Rīgā. Izstādes darba laiks: darba dienās no plkst. 9.00 līdz 20.00, brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00. Ieeja bez maksas.