Turpinot sadarbību ar jaunizveidotajiem uzņēmumiem, «Nordea» aicina pieteikties jaunajai start–up akseleratora programmas sezonai, kas tiks uzsākta šī gada 12. septembrī. Izturot konkursu, programma spēcīgākajiem finanšu tehnoloģiju (FinTech) uzņēmumiem piedāvās 3 mēnešu intensīvu prakses programmu, kā arī iespēju piesaistīt finansējumu apmērā līdz vienam miljonam eiro. Dalībai programmā iespējams pieteikties līdz 7. augustam.

Atbalsts Fold 25. jūlijs, 2016

«Nordea» start–up akselerators ir intensīva trīs mēnešu programma, kuras mērķis ir palīdzēt start–up uzņēmumiem no Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona veiksmīgāk virzīt sava biznesa attīstību. Tās mērķis ir identificēt jaunus, inovatīvus digitālos risinājumus, kas radītu papildu pievienoto vērtību bankas klientiem. «Nordea» akseleratora programmas ietvaros jaunie uzņēmēji strādās ciešā sadarbībā ar ārējiem uzņēmējiem, starptautiskiem tehnoloģiju speciālistiem un «Nordea» ekspertiem, tā paverot start–up uzņēmumiem plašākas biznesa iespējas jaunu kontaktu dibināšanā, sadarbības partneru un finansējuma piesaistē.

50 daudzsološākās komandas konkursa ietvaros saņems ielūgumu uz mācībām un konkursa atlases nedēļu, kas notiks augustā Oslo, Norvēģijā. Līdz 30 labākie jaunizveidotie uzņēmumi šī gada rudenī uzsāks sadarbību ar «Nordea», lai attīstītu savas biznesa idejas.

Akseleratora programmā uzņēmumiem tiks sniegta iespēja attīstīt un piedāvāt inovatīvus risinājumus, tos pārvēršot reālos produktos un pakalpojumos, kā arī pretendēt uz investīcijām līdz pat miljona eiro apmērā no programmas galvenā sadarbības partnera «Nestholma Venture Accelerator» un citiem. Tāpat tiks nodrošināta piekļuve tirgum, potenciālajiem klientiem un datu bāzēm, rīkots mentorings un pieredzes apmaiņa ar pieredzējušiem uzņēmējiem un FinTech ekspertiem.

«Viens no izaicinājumiem jaunizveidotajiem uzņēmumiem programmas ietvaros ir nākt klajā ar idejām, kas saistītas ar  jaunākajām tehnoloģijām, piemēram, kognitīvo skaitļošanu, mākslīgā intelekta izmantošanu banku un finanšu vajadzībām, kā arī «Blockchain» tehnoloģiju,» raksta «Nordea» start–up akseleratora programmas pārstāvji.

«Nordea» pirmā šāda veida programma notika pagājušajā ziemā, noslēdzot sezonu ar 12 veiksmīgām jauno uzņēmēju, tostarp «Nordigen» biznesa idejām, kas saņēmušas investoru finansējumu un turpina attīstīt izstrādāto pakalpojumu.

Pieteikties programmai iespējams līdz 2016. gada 7. augustam «Nordea» start–up akseleratora mājaslapā.