Attēls — «Associates, Partners et Sons»

Šonedēļ Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» pirmā stāva mākslas telpā «Civita Nova» atklāta arhitektūras izstāde «Bravo! Koncertvietas Latvijā», kas būs apskatāma līdz 6. novembrim.

Ziņas Fold 13. oktobris, 2016

Ik rudeni Liepājā norisinās arhitektūras dienas ar speciālistu iecienītajiem Berči lasījumiem, un u uzmanības centrā ir izstāde «Bravo! Koncertvietas Latvijā» koncertzālē «Lielais Dzintars». Ekspozīcija piedāvā ieskatu mūzikas atskaņošanas un uztveres arhitektoniskajā ietvarā — vienlaikus ar jaunu reģionālo koncertzāļu atvēršanu Latvijā attīstījusies arī alternatīvās skatuves ideja, un savu auditoriju atrod koncerti visneparastākajās vietās.

«Koncertvietu dizains pārsniedz arhitektūras robežas. Viena jauna koncertzāle var mainīt pilsētas satiksmi un tēlu. Viens festivāls var nodarbināt desmitiem prātu organizācijas, autostāvvietu un telšu pilsētiņu jautājumos. Arhitektūra vienai dienai var būt lielāka par arhitektūru simtgadei. Koncertu digitālajā mākonī var klausīties visur, kur ir internets,» stāsta izstādes satura veidotāja Ieva Zībārte.

Jaunās reģionālās koncertzāles ir nostiprinājušas Latvijas mūzikas infrastruktūras pamatu, taču tas nebūtu stiprs bez blīvā kultūras namu, brīvdabas estrāžu un mūzikas skolu tīkla, kas tikšanos ar mūziku un arhitektūru ik dienas piedāvā katrā novadā. Latvijā nekad nav bijuši apkopoti dati par visām vietām, kur notiek koncerti, un šī izstāde ir aicinājums to izdarīt.

Izstādīto darbu autori ir arhitektu biroji «Didzis Jaunzems arhitektūra», «Giencke & Company», «Jaunromāns un Ābele», «J. Pogas birojs», Vizuālās modelēšanas studija, «MADE arhitekti», «Mailītis A.I.I.M.», «MARK arhitekti», kā arī modes dizaineri «Black Bag», «Flash You And Me», Keta Gūtmane, «Mareunrol’s», «Red Salt», Brigita Stroda, «tundra hata» un «Žaime Sandals». Izstādes saturu veidojusi Ieva Zībārte, dizains — Brigita Bula, grafika — «Associates, Partners et Sons». Izstādes organizatori — Liepājas pilsētas būvvalde un Arhitektūras veicināšanas fonds.

 

Izstāde «Bravo! Koncertvietas Latvijā» apskatāma līdz 6. novembrim koncertzāles «Lielais Dzintars» mākslas telpā «Civita Nova», Radio ielā 8, Liepājā. Izstādes darba laiks: no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 10.00 līdz 20.00, svētdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00. Ieeja bez maksas.