Foto — Kristiāna Zelča

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) izsludinājis ikgadējo atklāto izstāžu projektu konkursu, aicinot piedalīties māksliniekus, dizainerus un izstāžu kuratorus. Pieteikumu iesniegšana turpināsies līdz 2017. gada 9. jūnijam.

Ziņas Fold 25. aprīlis, 2017

Atklātā izstāžu projektu konkursa mērķis ir veidot kvalitatīvu un ilgtspējīgu izstāžu piedāvājumu, kura ietvaros sabiedrībai būtu pieejamas gan mākslas vēstures izpētei un interpretācijai veltītas izstādes, gan atspoguļoti aktuālie procesi vizuālajā mākslā, dekoratīvajā mākslā un dizainā.

Konkurss izsludināts par tiesībām realizēt izstāžu projektus 2019. gadā. LNMM izstāžu zālē «Arsenāls» konkursā tiks izraudzīts ne mazāk kā viens projekts, kura iespējamais realizācijas laiks ir 2019. gada otrā puse. Ne mazāk kā viens projekts tiks izraudzīts arī izstādēm Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Lielajā zālē un LNMM galvenās ēkas Lielajā izstāžu zālē.

Pieteikumus vērtēs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Zinātniskās padomes apstiprināta Konkursa komisija, kuras sastāvā ir LNMM Latvijas Vizuālās mākslas departamenta vadītāja Ginta Gerharde–Upeniece, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja Inese Baranovska, «Arsenāls» vadītāja Elita Ansone, LNMM Latvijas Vizuālās mākslas departamenta krājuma darba vadītāja Daina Auziņa, mākslas zinātniece un kuratore Helēna Demakova, izdevniecības «Neputns» galvenā redaktore Laima Slava un filozofs Jānis Taurens.

Ja konkurss beidzas ar daļēju rezultātu vai bez rezultāta, LNMM atkārtotu konkursu neizsludinās un visās LNMM izstāžu zālēs 2019. gadā realizēs muzeja kuratoru veidotu izstāžu programmu.

Izstāžu projekti jāiesniedz līdz šī gada 9. jūnija plkst. 16.00, nododot tos personīgi LNMM birojā Jaņa Rozentāla laukumā 1, Rīgā, vai nosūtot pa pastu. Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 2017. gada 4. augustam. Iepazīties ar konkursa nolikumu, kā arī lejupielādēt pieteikšanās dokumentus iespējams LNMM mājaslapā.