Publicitātes attēls

Šonedēļ Latvijas Mākslas akadēmijā ar izstādi «DDD 2017» tiks atklātas 10. jubilejas gada Dizaina diplomandu dienas. To ietvaros ikviens interesents aicināts apmeklēt arī Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu diplomdarbu aizstāvēšanu, dizaina komunikācijas pēcpusdienu, tematiskas lekcijas un modes skati.

Ziņas Fold 30. maijs, 2017

Dizaina diplomandu dienas (DDD) tiek organizētas kopš 2007. gada, un tās rīko Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļa, kas dibināta 1962. gadā. Dizaina nodaļā ir četras apakšnozares: Funkcionālais dizains, Vides māksla, Metāla dizains un Modes māksla, un šajā nodaļā bakalaura un maģistra programmās šogad absolvē 40 diplomandi. Dizaina diplomandu dienu pasākumi šogad norisināsies no 31. maija līdz 8. jūlijam.

Dizaina diplomandu dienu 2017 programma

Dizaina nodaļas bakalaura programmas diplomdarbu aizstāvēšana

31. maijā plkst. 9.30 LMA 1. stāva zālē.

Izstāde «DDD 2017»

Ikgadēja Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu diplomdarbu izstāde, kurā līdz 8. jūlijam būs aplūkojami Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozaru diplomandu darbi.

Izstādes atklāšana norisināsies 1. jūnijā plkst. 17.00 LMA 1. stāva zālē. Izstādes darba laiki: otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11.00–18.00, ceturtdien: 11.00–19.00, pārtraukums katru dienu 14.30–15.00. Ieeja bez maksas.

LMA modes skate 2017

LMA modes skatē tiks izrādītas studiju gada garumā tapušās bakalaura un maģistra programmas studentu kolekcijas, ko ir atlasījusi LMA Modes katedras komisija. Modes skates scenogrāfija, turpinot tradīciju, ir veidota LMA Scenogrāfijas katedras pasniedzēja Viktora Jansona vadībā.

Modes skate norisināsies 2. jūnijā plkst. 20.00 Ķīpsalas peldbaseinā, Ķīpsalas ielā 5. Biļetes iespējams iegādāties internetā.

Seminārs «Modes procesi»

DDD ietvaros notiks seminārs «Modes procesi» un LMA modes skates kolekciju izstāde–šovrūms. Seminārā ar vieslekcijām uzstāsies arhitekte, Oslo Vesterdāles Mākslas komunikāciju un tehnoloģiju augstskolas profesore Vēsma Kontere Makvilana (Vēsma Kontere McQuillan), kura stāstīs par modes dizaina sociālo tendenču prognozēšanu un analīzes metodēm, kā arī Dānijas VIA Universitātes lektore Lene Pedersena (Lene Pedersen), kuras lekcijas fokusā būs dizaina pētniecības metodes kā palīgrīks aktuālas dizaina idejas izstrādē.

Savukārt LMA modes skates kolekciju šovrūmā būs iespējams apskatīt studiju gadā izveidotās un modes skatē demonstrētās kolekcijas. Ikviens interesents varēs izpētīt un piemērīt radītos tērpus, kā arī satikt jaunos modes māksliniekus.

Seminārs norisināsies 3. jūnijā plkst. 13.00 LMA 2. korpusā, savukārt plkst. 19.00–22.00 turpat notiks modes skates kolekciju izstāde–šovrūms. Reģistrēties semināram iespējams, rakstot uz e–pastu.

Dizaina nodaļas maģistra programmas diplomdarbu aizstāvēšana

7. jūnijā plkst. 9.30 LMA 1. stāva zālē.

Dizaina komunikācijas pēcpusdiena

Jau tradicionāli šajā pasākumā tiksies dizaina un citu nozaru studenti, kā arī tie, kuri vēl tikai plāno studēt Dizaina nodaļā, nozares profesionāļi, uzņēmēji, valsts un pašvaldību pārstāvji un tie, kurus interesē dizaina izveide un pilnveide starpdisciplinārā sadarbībā.

Pasākums norisināsies 15. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 18.00 LMA 2. korpusā.

Bakalaura un maģistra programmu studentu izlaidums

22. jūnijā plkst. 15.00 un 18.00 LMA aulā.