Publicitātes attēls

18. un 19. oktobrī «Dizaina fabrikā» norisināsies starptautiskais radošo industriju forums «New Realities. Creative Industries Forum», kas Rīgā pulcēs Baltijas jūras reģiona vadošos radošo industriju ekspertus un uzņēmumus.

Ziņas Fold 11. oktobris, 2018

Foruma pirmajā dienā nozares nākotnes vīzijas ieskicēs inovāciju konsultants Kenets Agerholms (Kenneth Agerholm) un starptautiskā jauno uzņēmēju konkursa «Creative Business Cup» direktors Rasmuss Vinsteds Černings (Rasmus Wiinstedt Tscherning) no Dānijas. Pieredzes stāstos dalīsies vairāki Latvijas uzņēmēji, to starpā pārstāvji no «WARP», «Every Little Thing» un «Anatomy Next».

Foruma centrālais notikums būs konkursa «Creative Business Cup» Latvijas un Baltijas jūras reģiona fināli, kurā sacentīsies pieci Latvijas jaunie uzņēmumi. Uzvarētāji ar 70 citu valstu veiksmīgākajiem radošās industrijas pārstāvjiem pasākuma «Global Entrepeneurship Week» laikā pretendēs uz galveno balvu 15 000 eiro apmērā. Pirmo foruma dienu noslēgs tīklošanās pasākums.

19. oktobrī ar meistardarbnīcu par prezentāciju veidošanu uzstāsies biznesa ideju pasniegšanas treneris Gļebs Maltsevs (Gleb Maltsev) no Igaunijas. Foruma programmā iekļauta arī radošās darbības nedēļas «radi!2018» noslēguma diskusija «Radi-dari», kas veltīta kļūdīšanās kultūrai radošajās industrijās. Diskusijā ar savu pieredzi un neveiksmēm dalīsies komiķis un neražas vakaru «Fuckup Nights Riga» vadītajs Edgars Bāliņš, savukārt par sarunu festivāla «LAMPA» rašanos stāstīs viena no pasākuma dibinātājām Egita Prāma. Gaidāma arī Sandras Kropas moderēta debate un ideju apmaiņa, kurā piedalīsies dzejnieks Sergejs Timofejevs, uzņēmuma «Anatomy Next» vadītājs Sandis Kondrats un spēles «Dusmu kontrole» radītāja Līga Bērziņa.

Forumu «New Realities. Creative Industries Forum» rīko LIAA Radošo industriju inkubators, un tas «Dizaina fabrikā», Slokas ielā 52D, Rīgā norisināsies no 18. līdz 19. oktobrim. Pasākumam iespējams pieteikties, aizpildot reģistrācijas formu.