Tanels Vēnre, «Pusnakts». Publicitātes attēls.

No 29. marta līdz 19. aprīlim mākslas galerijā «Putti» būs apskatāma Igaunijas laikmetīgo rotu mākslinieku grupas «Estonishing!» izstāde «Migla». Izstādes darbiem piemīt ziemeļniecisks introvertums, atturība un iedziļināšanās detaļās.

Ziņas Fold 27. marts, 2019

Mākslas galerija «Putti», kas apmeklētājiem atvērta kopš 2000. gada, sākotnēji tika dibināta ar mērķi popularizēt latviešu rotu mākslinieku sniegumu. Gadu gaitā tā savu darbību paplašinājusi, un galerijas pārstāvēto autoru loku papildinājuši arī ārzemju rotu dizaineri.

Šopavasar, no 29. marta līdz 19. aprīlim «Putti» piedāvā laikmetīgo un konceptuālo rotu izstādi «Migla», kurā pārstāvēti 13 igauņu rotkaļi no mākslinieku apvienības «Estonishing!». Izstādes kurators, Igaunijas Mākslas akadēmijas profesors un daudzu starptautisku izstāžu dalībnieks Tanels Vēnre (Tanel Veenre) raksturo mākslinieku grupas īpašo identitāti: «Mūsu daiļamatmeistaru kultūra sakņojas mežā. Tas šķiet vienkārši, taču tieši tajā apstāklī ir maģija. Kokainā un arhaiskā stila tīrība ir visu abstrakciju pamatā. Te nav vajadzības pēc trokšņa, čuksti ir pietiekami skaļi.»

Izstādītajos darbos kā materiāls dominē koks, pelēkie un melnie toņi, un jūtams dabas tuvums. «Daba kā kults tiek iestrādāta laikmetīgajās rotās. Šodienas igauņu rotu mākslinieki ir laikmetīgās rotu mākslas platformas pamats, kas jau ir piesaistījuši pasaules uzmanību,» izstādi raksturo galerijas «Putti» pārstāvji.

Izstāde «Migla» no 29. marta līdz 19. aprīlim skatāma mākslas galerijā «Putti», Vecrīgā, Peitavas ielā 5. Vairāk par izstādi un tās autoriem iespējams uzzināt «Putti» mājaslapā.