Pirms neilga laika zīmols «Miesai» izdeva īpašu, rokām gatavotu Rīgas apkaimju karti. Grafiku, kurā 58 apkaimju nosaukumi veido pilsētas topogrāfisko attēlu, sietspiedes tehnikā 200 eksemplāros izgatavoja drukas meistars Ansis Drāznieks. Vienu no šīm kartēm piedāvājam iegūt kādam no FOLD lasītājiem.

Redakcija Fold 21. maijs, 2013

«Karte ir mīlestības apliecinājums ne tikai Rīgai, bet katrai no mūsu pilsētas 58 apkaimēm. Ikvienai ir savs īpašais vārds, izmērs, raksturs un forma, bet kopā tās veido mūsu pilsētas rakstu. Līdzīgi kā katrs no mums ar savu nelielo pienesumu šodien veido Rīgu par to, kas tā būs rīt,» stāsta Jānis Barlo, zīmola «Miesai» attīstītājs.

Jaunajai Rīgas apkaimju kartei un tās tapšanai veltīta interneta vietne rigasapkaimes.lv. Tur apskatāma arī īsfilma, kura stāsta par karti un tās veidošanu. «Sadarbība ar Ansi Drāznieku bija neatsverams ieguvums, viņa sirsnīgā personība un mīlestība pret druku piešķir apkaimju grafikai papildu vērtību. Īsfilmā drukas meistars atklāj savu attieksmi, kas sasaucas ar mūsu zīmola vērtībām,» turpina Jānis.

«Blīvas sedzošas krāsas, nekrītots krēmkrāsas papīrs… Daļa cilvēku redz, un viņiem vajag to materiālu un krāsu virsmu saderību, to īsto rezultātu, smalko sajūtu,» saka Ansis Drāznieks. Pieredzi drukas darbos viņš uzkrājis vairāk nekā 30 gadus. Viņa darbus izmantojusi Latvijas Nacionālā Opera, Laikmetīgās Mākslas centrs «kim?», ziņu aģentūra «Reuters» un daudzi citi. Rīgas apkaimju karte drukāta 4 krāsās uz īpaši tai izvēlēta «Munken Pure» 170 g/mpapīra. Kartes izmērs — 69 x 99 cm.

Uzņēmumam «Asketic» piederošais zīmols «Miesai» iepriekš kļuvis pazīstams ar populārajiem Rīgas t–krekliem. To valkāšana neplānoti izraisīja veselu kustību un atklāja, ka rīdzinieki vēlas lepoties ar savu pilsētu. Rīgas apkaimju karte ir tā paša autoru kolektīva nākamā iniciatīva. Arī turpmāk zīmols plāno attīstīt dažādus produktus, kuri palīdzēs vairāk svinēt ikdienu un vidi, kurā dzīvojam, strādājam un atpūšamies. Jau jūnija sākumā gaidāma jauna mājas lapa un produktu līnija, kura iezīmēs zīmola turpmāko attīstību.

Konkurss

FOLD un «Miesai» piedāvā iegūt savā īpašumā vienu no šīm 200 kartēm, precīzāk — eksemplāru Nº99. Lai pie tās tiktu, izvēlies vienu no Rīgas apkaimēm un iemūžini tās, tavuprāt, zīmīgāko vietu brīvā formā — tas var būt foto, video, teksts, grafika vai jebkas cits. Līdz ceturtdienas, 23. maija plkst. 12.00 publicē saiti uz radīto darbu savā Twitter kontā, norādot haštagu #58apkaimes un attēlotās apkaimes nosaukumu. Uzvarētāju izvēlēsimies mēs, FOLD redakcija, un paziņosim piektdien, 24. maijā. Drīkst iesniegt vairākus darbus.