Foto — Eduards Lapsa

Pirmdien Ķīpsalā, Āzenes ielā 18 tika svinīgi atklāts Rīgas Tehniskās universitātes radošo industriju centrs. Renovētajā ēkā turpmāk atradīsies RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte, kā arī Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts. Celtne studentiem durvis vērs rudenī līdz ar studiju gada sākšanos, bet Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte Jurģus svin jau šovakar, pārvietojoties uz jaunajām telpām un atminoties labāko no iepriekšējā mājvietā piedzīvotā.

Ziņas Fold 13. jūnijs, 2013

Sagaidāms, ka jaunā ēka būtiski mainīs ierasto studiju formātu — atsevišķu kabinetu vietā tajā ir vairākas lielas projektēšanas darbnīcas, kas ļaus dažādu kursu un specialitāšu studentiem strādāt ciešāk kopā un saglabāt vienu un to pašu vidi vairāku gadu garumā. Arhitektūras un tekstila dizaina studenti jau šobrīd apgūst vienotu kompozīcijas, zīmēšanas un gleznošanas programmu. Nākotnē iecerēta arī citu resursu, piemēram, kokapstrādes darbnīcas un izstāžu telpu dalīšana.

Radošo industriju centrs ir pirmā universitātes teritoriālā kompleksa jeb studentu pilsētiņas «RTU — Pilsēta pilsētā» projekta gaitā renovētā ēka. Īstenojot vērienīgo projektu, tiks izveidots Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs, kurā nākotnē atradīsies RTU fakultātes, administratīvās ēkas un Zinātniskā bibliotēka. Projekta mērķis ir nodrošināt efektīvāku RTU studiju programmu kvalitātes uzlabošanu, modernizējot telpas un iekārtas, un radīt iespējas izglītības programmas apgūt arī personām ar funkcionāliem traucējumiem. Radošo industriju centrs ir līdz šim modernākā un visdaudzveidīgāk izmantojamā RTU ēka. Ēkā iespējams nodrošināt ne tikai laboratoriju, mācību darba un pētījumu norisi, bet arī izmantot to izstādēm, modes skatēm un citiem konkrēto jomu studentiem nepieciešamiem pasākumiem. Jaunās telpas iecerēts aprīkot ar modernākajām multimediju tehnoloģijām. Renovācijas projekta autori ir arhitektu birojs «Valeinis un Stepe».

RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte aicina esošos un bijušos studentus šovakar, 13. jūnijā plkst. 19.00 uz neformālu salidojumu, lai iepazītu jaunās telpas un atvadītos no vecajām zīmētavām, auditorijām un dekanāta.