Ilustrācija — «kuš!»

Komiksu žurnāls «kuš!» sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā izsludinājis komiksu konkursu, kura tēma ir «Briseles kāposti». Piedalīties aicināti gan profesionāli mākslinieki, gan komiksu zīmēšanas amatieri, mākslas studenti un jauni talanti — visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē un aizrauj vizuālu stāstu stāstīšana.

Ziņas Fold 12. jūlijs, 2013

Trešdien «Unfolded» Nº4 pasākumā žurnāls «kuš!» ne vien svinēja savu sesto dzimšanas dienu, bet arī izsludināja komiksu konkursu, kura mērķis ir veicināt Latvijas mākslinieku radošās izpausmes komiksu jomā un veidot mākslinieciski kvalitatīvu šī žanra vidi Latvijā. Nav nejaušība, ka konkursu ierosinājusi un atbalsta Beļģijas vēstniecība Latvijā — Beļģijā komiksi ir radošā industrija ar spēcīgām tradīcijām un aktīvu mūsdienu scēnu.

Tēma

Konkursa dalībnieki līdz 2013. gada 1. oktobrim aicināti iesniegt savu interpretāciju tēmai «Briseles kāposti» brīvā tehnikā. Kā tika noskaidrots «Unfolded» Nº4 vakarā, tie nav nekādi brokoļi, bet gan mazas zaļas bumbiņas, kas tikušas kultivētas beļģu dārzos. Galvenie konkursa darbu vērtēšanas kritēriji būs komiksa mākslinieciskā kvalitāte, stāsta oriģinalitāte, kā arī tehniskais izpildījums un tā un atbilstība izrādīšanai izstādē drukātā formātā. Precīzi konkursa noteikumi lasāmi «kuš!» mājaslapā.

Balvas

Konkurss noslēgsies ar apbalvošanu, publikācijām un izstādi Beļģijas nedēļas Rīgā ietvaros, kas norisināsies 2013. gada 14.–24. novembrī. Uzvarētāji iegūs naudas balvas no Beļģijas vēstniecības un Beļģijas–Luksemburgas–Latvijas tirdzniecības kameras, kā arī citus materiālus labumus no «Hungrylab» un «Zvaigzne ABC», publikācijas portālā «Arterritory» un žurnālā «VETO», kā arī tepat FOLD.

Žūrija

  • Franks Arnauts, Beļģijas vēstnieks Latvijā, komiksu konkursa iniciators;
  • Juris Petraškevičs, mākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors;
  • Anna Iltnere, portāla «Arterritory» redaktore;
  • Emmi Valve, komiksu māksliniece no Somijas, «CUNE Comics–in–Residence» programmas māksliniece rezidencē Rīgā;
  • Sanita Muižniece, komiksu žurnāla «kuš!» redaktore.