Publicitātes foto

No 29. septembra līdz 5. oktobrim Rīgā norisināsies radošas darbnīcas un audiovizuālas performances «Kreatīvā programmēšana reālā laika skaņai un vizualizācijām». Radošajām darbnīcām pieteikties aicināti vizuālie un skaņas mākslinieki, kreatīvie programmētāji un dizaineri, pieredzējuši AV/VJ mākslinieki, kā arī iesācēji un citi interesenti. Darbnīcas vadīs profesionāļi jauno mediju un audiovizuālās performances jomā.

Izglītība Fold 16. augusts, 2013

Reālā laika skaņa un vizualizācijas ir performances, kuru laikā mākslinieki rada un izpilda oriģinālu audiovizuālu materiālu, izmantojot kreatīvo programmēšanu. Kreatīvā programmēšana ir jauna joma, kura sevī apvieno mākslu, dizainu un tehnoloģijas, un tās centrā ir koda rakstīšana. «Kreatīvā programmēšana reālā laika skaņai un vizualizācijām» norisināsies otro reizi — tā aizsākusies Helsinkos šī gada aprīlī starpdisciplinārās eksperimentālās mākslas, dizaina un izpētes platformas «Pixelache Helsinki» ietvaros, izglītības programmas «Pixelversity» kontekstā. Projektu iniciēja audiovizuālo mediju māksliniece, grafikas dizainere un audiovizuālās kultūras pētniece Irīna Špičaka sadarbībā ar kreatīvo programmētāju un jauno mediju mākslinieku Krišjāni Rijnieku.

Radošās darbnīcas vadīs jauno mediju un audiovizuālās realizācijas jomas profesionāļi:

  • Mūzikas instrumentu būvēšana, izmantojot Raspberry Pi un Pure Data (vadītājs — Sébastien Piquemal);
  • Vizuālo sintezatoru būvēšana, izmantojot Raspberry Pi un openFrameworks (vadītājs — Krišjānis Rijnieks);
  • AVVX — vektorgrafikas vizualizācijas mūzikai (vadītājs — Nunno Correia);
  • Vizuālā programmēšana ar Quartz Composer un Syphon (vadītājs — Matti Niinimäki).

Noslēguma pasākumā notiks abu Raspberry Pi radošo darbnīcu jam sesija; uzstāsies Somijas Skwee mūzikas pārstāvis DKSTR, AVVX darbnīcas dalībnieki sadarbosies ar elektroniskās mūzikas projektu «Baltic Diving Co.», kā arī Quartz Composer darbnīcas dalībnieki varēs izmēģināt izveidotās aplikācijas kopā ar vietējiem elektroniskās mūzikas māksliniekiem un dīdžejiem.

Radošajām darbnīcām jāpiesakās līdz 30. augustam. Visas radošās darbnīcas ir bez maksas, bet vietu skaits ierobežots līdz 10 cilvēkiem darbnīcā. Rezultāti tiks paziņoti pēc 15. septembra. Pasākuma norises vieta ― «9K 1 NAMS», Aristida Briāna ielā 9, korpuss 1.

Vairāk informācijas par radošajām darbnīcām, pieteikšanās kārtību un noslēguma pasākumu pieejams projekta mājaslapā vai pie pasākuma producentes Irīnas Špičakas — irina@cc4av.info

 

Pasākuma finansiālais atbalsts: VKKF un Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma «Kultūra»