Publicitātes foto

20. septembrī pirmizrādi piedzīvoja pašmāju urbāno slēpotāju apvienības «Skilluminati» veidotā dokumentālā filma «SKMLNTI». Tajā atklāts, ko nozīmē būt slēpotājam urbānā vidē — vietas, aprīkojums, drosme, dienas un nedienas, kā arī apkārtējo cilvēku reakcija. Septiņi puiši aizvadīto ziemu pavadīja uz slēpēm, izpētot Rīgas, Latvijas, un Baltijas arhitektūru un pilsētvidi, līdz ar to filma ir saistoša ne tikai slēpošanas cienītājiem, bet arī dokumentālā kino interesentiem.

Ziņas Fold 23. septembris, 2013

Šī ir jau otrā jauniešu veidotā filma (pirmā – «Manifesto»). Filmas veidotāju aizrautība ir slēpošana, tikai pēc tam filmu veidošana, līdz ar to «SKLMNTI» ir uzņemta, balstoties uz entuziasmu. Puiši filmu ir iesnieguši starptautiskā slēpošanas filmu festivalā IF3 (International Freeski Film Festival), kas no 1.–5. oktibrim norisināsies Austrijā.

Filmu veidojuši, atrodoties gan kadrā, gan aiz tā: Reinis Stabiņš, Edvards Lansmanis, Kaspars Ozoliņš, Pauls Iklāvs, Emīls Ozoliņš, Ernests Cerbulis un Einārs Lansmanis.

Visiem interesentiem būs iespēja šo filmu noskatīties katru otrdienu «Kino Citadele». Tuvākie seansi rīt, 24. septembrī.