Publicitātes attēls

No 3. līdz 6. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies dizaina izstāde «Design Isle 2013» ar tās centrālo notikumu — konkursa «Gada balva dizainā 2013» ekspozīciju, kā arī 18. starptautiskā mēbeļu un interjera izstāde «Baltic Furniture 2013».

Ziņas Fold 1. oktobris, 2013

Izstāde «Design Isle» piesaka sevi kā gada nozīmīgāko dizaina pasākumu Baltijā, pirmo reizi vienkopus pulcējot dizaina profesionāļus, uzņēmējus, pasūtītājus un cienītājus no visas pasaules, lai veicinātu nozares attīstību Latvijā un turpmāk norisinātos ik rudeni. «Design Isle» nozares pārstāvjiem piedāvā profesionālu biznesa vidi, kur dizaineriem satikties ar ražotājiem, dibināt jaunus kontaktus un veidot radošu sadarbību.

Izstādes centrālais notikums ir Latvijas Dizaineru savienības pasniegtā Gada balva dizainā, kas ir augstākais un prestižākais dizaineru darba novērtējums Latvijā. Konkursam šogad kopumā pieteikti 134 darbi septiņās kategorijās — interjera dizains, vides dizains, rūpnieciskais dizains, modes dizains, foto dizains, grafikas dizains un neformālais konkurss «ES Latvija». Labākie dizaina darbi būs aplūkojami izstādē, to vidū Karīnas Vītiņas veidoti transformējami apavi «Es Te Biju», Sigitas Truškānes ceļojumu somu kolekcija «Flight ST0105», Asnates Bočkis sofa «Mākonis», kas sausos laika apstākļos kalpo kā atpūtas dīvāns, bet plūdu laikā pārtop par laivu, Ģirta Ozola radītā spēle «Neonovuss», kuru iespējams spēlēt pilnīgā tumsā. Gada balvas dizainā uzvarētāju paziņošana un apbalvošana notiks Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrā 5. oktobrī.

Izstādes laikā dizaina profesionāļiem un ikvienam jaunāko nozares tendenču, vēstures, intelektuālā īpašuma un tā aizsardzības interesentam būs iespēja apmeklēt konferenci, izglītojušus seminārus un produktu prezentācijas pasākumus. Savukārt Latvijas Arhitektu savienības un Latvijas Dizaineru savienības stendos varēs tikties ar nozaru profesionāļiem, saņemt konsultācijas un pārrunāt sadarbības iespējas.

Savus diplomdarbus un radošos projektus prezentēs arī topošie dizaineri no vairāk nekā 10 Latvijas dizaina skolām un augstskolām — Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Rēzeknes augstskolas, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un citām mācību iestādēm. Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina katedras bakalaura programmas 4. kursa studentu kolektīvs «A komanda» izrādīs vasaras prakses laikā «Nakts Mēbeles» ražotnē no koka, ādas un auduma atgriezumiem veidotos prototipus.

Vienlaikus ar dizaina izstādi notiks arī 18. starptautiskā mēbeļu un interjera izstāde «Baltic Furniture 2013», vienuviet pulcinot konkurētspējīgākos mēbeļu ražotājus, tirgotājus, dizainerus, kā arī iepircējus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Vācijas, Dānijas un citām valstīm. Četru dienu laikā apmeklētāji varēs aplūkot un iegādāties kvalitatīvas, funkcionālas un oriģinālas mēbeles dzīves un darba telpai.

Vairāk informācijas par izstādēm un pasākumu programmu pieejams «Design Isle» un «Baltic Furniture» izstāžu mājaslapās.

Izstāžu darba laiks

3. oktobrī 10.00–18.00
4. un 5. oktobrī 10.00–19.00
6. oktobrī 10.00–17.00.

Ieejas biļešu cenas

Pieaugušajiem — Ls 3,50
Pensionāriem, skolēniem — Ls 2,50
Bērniem līdz 7 gadu vecumam — bez maksas
Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) — Ls 8,50