Ilustrācija — FOLD

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas «Radošo industriju pilotprojektu konkurss» otrais mēģinājums bijis veiksmīgāks par pirmo — pieteikumu kvalitāte augusi, un no 66 iesniegtajiem projektiem finansējumu šoreiz ieguvuši 11 pretendenti.

Atbalsts Fold 29. oktobris, 2013

Mērķprogramma «Radošo industriju pilotprojektu konkurss» tiecas atbalstīt tādu produktu un pakalpojumu izstrādi un ieviešanu radošajās industrijās, kas apvieno ilgstpējīgu uzņēmējdarbību ar radošām idejām. Šī gada otrajā konkursā vienpadsmit projektiem kopumā piešķirti 45 500 latu. Pilns atbalstīto projektu saraksts pieejams VKKF mājaslapā.

Žūrijā strādāja Una Klapkalne, Signe Adamoviča, Mārtiņš Krūtainis, Agnese Hermane, Māra Ābele un Dāvis Sīmanis, kuri atzīst, ka šoreiz pieteikumu kvalitāte bijusi augstāka. Tomēr arī otrajā konkursā programmā pieejamais finansējums nav izmantots pilnā apmērā, un pārpalikumu 34 623 latu apmērā VKKF padome nolēmusi izmantot šā gada 4. kultūras projektu konkursa pieteikumu finansēšanai. Arī radošo industriju pilotprojektu konkursu nākamajā gadā iecerēts turpināt, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību radošajās industrijās un kultūrā.

Saskaņā ar  vienošanos starp Dānijas kultūras institūtu, Kultūras ministriju un VKKF, vairākiem no atbalstītajiem projektiem piedāvāta papildus iespēja — piedalīties starptautiskā radošo industriju uzņēmumu konkursā «Creative Business Cup» Kopenhāgenā. Dānijas Kultūras institūta rīkotajā vietējā atlasē ir uzaicināti piedalīties: SIA «MRMR» ar projektu «Maki un somas», SIA «Design Catering» ar projektu «Ielu vingrošanas aprīkojums «Vingrotava»», kultūrizglītības centrs «Riekstiņpļava» ar projektu ««City Dew» produkta ieviešana» un SIA «Mājo» ar projektu «Dabas gaisma». Atlase notiks  7. novembrī pasākumā «Unfolded» Nº6, kad izvirzītie pretendenti prezentēs savas idejas klātienē un tiks izvēlēts Latvijas pārstāvis «Creative Business Cup» finālam Dānijā. Plašāka informācija par «Unfolded» Nº6 sekos drīz.