29. oktobrī Rīgas Kongresu namā notiks Starptautiskā Reinholda Šmēlinga konference «Rīga 2.0 — mikrorajonu otrā elpa». Tās galvenā tēma — pilsēttelpas kvalitāte pēckara daudzdzīvokļu namu mikrorajonos.

Ziņas Fold 22. oktobris, 2013

Konferences mērķis ir iniciēt ilgtspējīgas, daudzveidīgas un iedzīvotājiem pievilcīgas arhitektūras attīstību Rīgā, balstoties energoefektivitātes un dabas resursu taupības principos. Uz konferenci aicināti arhitektūras, pilsētbūvniecības, pilsētekonomikas, pilsētpētniecības, nekustamā īpašuma attīstības un apsaimniekošanas, urbānā dizaina, ainavu arhitektūras, funkcionālā dizaina un vides mākslas studenti un nozaru speciālisti.

Tiks diskutēts par to, kā mikrorajonos novērst pārmērīgo īpašumtiesību sadrumstalotību un sociālās atbildības nelīdzsvarotību, kā arī par to, kādai būtu jābūt Rīgas mikrorajonu renovācijas politikai. Konferences referentu vidū būs Baltijas arhitektūras skolu maģistrantūras un doktorantūras studenti un nozares profesionāļi. Konferencē uzstāsies Tallinas arhitektūras biennāles vīziju konkursa «Recycling Socialism» žūrijas pārstāve Inga Raukas un kuratore Karina Tougu (Karin Tõugu), bet lekcijā par izaicinājumiem un iespējām Rīgas mikrorajonu dzīves kvalitātes uzlabošanā — Kanādas profesore Dr. Saša Cenkova (Sasha Tsenkova).

Konferenci organizē Rīgas pašvaldības aģentūra «Rīgas pilsētas arhitekta birojs» un uzņēmums «Rīgas nami» ar Kanādas vēstniecības Latvijā atbalstu.

Starptautiskā Reinholda Šmēlinga konference «Rīga 2.0 — mikrorajonu otrā elpa» notiks 29. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 19.00 Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē K. Valdemāra ielā 5. Ieeja konferencē bez maksas, kā arī tiks nodrošināta lekciju sinhronā tulkošana latviešu un angļu valodā. Plašāka informācija par konferences programmu, lektoriem un reģistrāciju pieejama Rīgas pilsētas arhitekta biroja mājaslapā.