Ilustrācija — «De Invasie»

No 19. līdz 29. novembrim Latvijas Mākslas akadēmijā norisinās jauno flāmu dizaineru izstāde «De Invasie/ Riga», kas iepazīstina ar kopumā 14 autoru darbiem interjera, modes, aksesuāru, grafikas un produktu dizaina jomā. 23. novembrī notiks izstādes dalībnieku «PechaKucha» vakars.

Ziņas Fold 20. novembris, 2013

«De Invasie» ir dizaina platforma, kas atbalsta jaunos Beļģijas un Nīderlandes dizaina talantus modes un aksesuāru, dizaina, arhitektūras, fotogrāfijas, ilustrācijas, mākslas, grafikas dizaina, kulinārijas un citās disciplīnās. Platforma organizē pasākumus un izstādes, nodrošina mākslinieku komunikācijas iespējas un sadarbību ar citām organizācijām, instancēm un sabiedrību. Šī gada laikā «De Invasie» sarīkojuši pasākumus un izstādes Antverpenē, Briselē un Milānā. «De Invasie» izstādē Rīgā būs skatāmi 14 dizaineru un dizaina studiju darbi — mode, mēbeles, rotas, ilustrācijas, aksesuāri un konceptuāli objekti, dalībnieku vidū pulcinot gan pavisam nesen studijas beigušus dizainerus, gan arī jau plašāku ievērību guvušus autorus.

Izstādē piedalīsies Beļģu dizaina zīmols «Atelier Belge», kura mēbeļu kolekcijās funkcionalitāte apvienota ar atjautīgi nostrādātu konceptuālismu, dizaina studija «Moupila», kas produktu, mēbeļu un interjera dizainā akcentē ilgtspējības idejas un atbildību pret apkārtējo vidi, kā arī arhitekte un interjera dizainere Tīna Peirlinka (Tina Peirlinck), kura lielākoties strādā ar koku. Savus darbus izrādīs Beļģijas modes dizaina zīmols «Black Balloon», kas jau paguvis atvērt veikalus Beļģijā, Francijā un Japānā, kā arī «La Famme Garniture», kura kolekcijā ir šalles, somas un aksesuāri. Izstādē būs apskatāmi arī keramikas mākslinieču un dizaineru Jolīnas Holvutas (Jolien Holvoet) un Natālijas Hendriksas (Nathalie Hendrickx) izstrādājumi, kā arī apjomīga modes aksesuāru kolekcija — rotu mākslinieču Līnas Herejhersas (Lien Hereijgers) un Loras Van Kēras (Lore Van Keer) darbi, rotaslietu un aksesuāru zīmols «Heidewinne», kā arī interjera, produktu un grafikas dizainera Pītera Bostuna (Pieter Bostoen) darbi un arīdzan viņa rotu un aksesuāru zīmols «Angular». Izstāde ietvers arī Karīnes Altermatas (Carine Altermatt) radītos produktus un Kimas Krānenas (Kim Craenen) ilustrācijas.

23. novembrī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Rīgā, Skārņu ielā 10/20 plkst. 18.00 norisināsies «PechaKucha» vol.28 nakts, kurā sevi prezentēs izstādē skatāmo darbu autori un ar ievadlekciju par platformu «De Invasie» uzstāsies viens no tās dibinātājiem Berts Pīterss (Bert Pieters). Prezentācijas notiks angļu valodā, ieeja brīva.

Dizaina izstāde organizēta sadarbībā ar arhitektūras un dizaina studiju «Sampling» un apmeklētājiem būs skatāma līdz 29. novembrim Latvijas Mākslas akadēmijas 1. stāva zālē, Rīgā, Kalpaka bulvārī 13.