Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar biedrību «Latvijas Mūzikas industrijas attīstības biedrība/ Latvijas mūzikas eksports» 2. decembrī organizē bezmaksas semināru «Mūzikas eksports. Latvijā radītās mūzikas konkurētspējas veicināšana pasaules mūzikas tirgū», kurā piedalīsies mūzikas menedžeri ar starptautisku pieredzi.

Ziņas Fold 19. novembris, 2013

Jauno tehnoloģiju attīstība ir radikāli mainījusi veidu, kā cilvēki meklē, klausās un iegādājas mūziku. Šīs izmaiņas arī mazām valstīm paver iespējas atrast savu nišu un noietu globālajā mūzikas tirgū. Lai Latvijas mūziķi spētu šīs iespējas izmantot, tiem jābūt informētiem par plašākiem mūzikas industrijas procesiem un jāspēj izvērtēt, kā visizdevīgāk realizēt savus produktus un pakalpojumus starptautiski. Šobrīd starp mūzikas industrijas sektoriem centrālo vietu ieņem mūzikas menedžments, kas ir atbildīgs par katru aspektu mākslinieka karjeras attīstībā. Semināra vieslektori Šains Šapiro (Shain Shapiro), Pīters Dženers (Peter Jenner) un Boriss Barabanovs (Борис Барабанов) dalīsies pieredzē un zināšanās par šī brīža aktualitātēm un nepieciešamajām iemaņām mūzikas menedžmentā.

Šains Šapiro  ir mūzikas industrijas konsultants un menedžeris ar piecpadsmit gadu pieredzi, kurš pēdējos trīs gadus ir Lielbritānijas un Eiropas oficiālais pārstāvis Kanādas Neatkarīgajā mūzikas asociācijā (Canadian Independent Music Association). Šains palīdzējis attīstīt «Canadian Blast» zīmolu, strādājis ar vairāk kā 300 grupām un izveidojis sadarbības ar mūzikas eksporta organizācijām vairāk kā 30 valstīs. Viņš ir darbojies «UK Music», «Arts Council England» un «South Australia Arts Council» konsultatīvajās padomēs.

Pīters Dženers ir mūzikas menedžeris un producents no Lielbritānijas. Viņš bijis tādu leģendāru grupu kā «Pink Floyd», «T–Rex» un «The Clash» menedžeris.

Boriss Barabanovs ir Krievijā populārākā biznesa laikraksta «Kommersant» mūzikas apskatnieks un lielāko Krievijas koncertu aģentūru un koncertzāļu sabiedrisko attiecību konsultants. Boriss ir arī vairāku Krievijas un starptautisku mūzikas izpildītāju, piemēram, Zemfira, «Оkean Elzy» un Jenia Lubich menedžeris un organizators.

 

Vairāk informācijas par semināru pieejams LIAA mājaslapā. Pieteikšanās semināram līdz 29. novembrim, aizpildot elektronisko pieteikuma formu.

Seminārs notiks pirmdien, 2013. gada 2. decembrī konferenču zālē «Citadele» Rīgā, Republikas laukumā 2a (ieeja no Eksporta ielas). Darba valoda — angļu.