Albuma ilustrācijas — Līga Kitchen

Imanta Ziedoņa fonds «Viegli» laidis klajā savu otro mūzikas albumu «Vakars.Pietura.Jasmīns.», kurā mūziķi Jānis Holšteins — Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane–Holšteine, Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs (El Mars) un Jānis Šipkēvics ieskaņojuši oriģināldziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Ziņas Fold 6. decembris, 2013

Līdzīgi kā iepriekšējā albuma tapšanā, arī šoreiz visas 11 albumā iekļautās dziesmas tika ierakstītas fonda «Viegli» radošās nometnes laikā, Imanta Ziedoņa vasaras mājā Dzirnakmeņi — vecā klētiņā, kas albumā iekļautajām dziesmām piešķir īpašu skanējumu un noskaņu.

«Šis albums stāsta par uzticēšanos, godīgumu un draudzību. Vērtībām, kas vienmēr ir pastāvējušas, taču reizēm piemirstas. Vēl viena īpaša iezīme, salīdzinājumā ar iepriekšējo albumu, ir dzejoļu izvēle — bez īpašas vienošanās visi autori ir piemeklējuši daudz intīmākus, trauslākus, taču noteikti spēcīgākus Ziedoņa vārdus», stāsta fonda «Viegli» valdes loceklis un galvenais mūzikas albuma producents Jānis Holšteins–Upmanis.

Jaunā albuma «Vakars.Pietura.Jasmīns.» dziesmas varēs noklausīties arī koncertos 16. un 17. decembrī Latvijas Dzelzceļa muzejā. Koncerts taps sadarbībā ar jauno teātra režisoru Elmāru Seņkovu.

Albuma ilustrācijas veidojusi Līga Kitchen, dizainu — «Associates, Partners et Sons».

Mūzikas albumu var iegādāties visās Latvijas Pasta nodaļās, Jāņa Rozes grāmatnīcās, kā arī noklausīties un lejupielādēt fonda mājaslapā un portālā «eKase», kur nopērkamas arī biļetes uz koncertiem.