No 17. līdz 19. janvārim pirmo reizi Latvijā norisināsies starptautiskais biznesa ideju pārbaudes, produktu izstrādes un start–up uzņēmumu izveides pasākums «Startup Weekend Riga», kura laikā iedvesmu un entuziasmu iespējams pārvērst jaunā biznesā.

Ziņas Fold 7. janvāris, 2014

«Startup Weekend» ir starptautisks pasākums, kas ilgst 54 stundas un saved kopā dizainerus, tirgus speciālistus, programmētājus, produktu attīstītājus un menedžerus, lai tie dalītos ar idejām, veidotu komandas, radītu produktus un uzsāktu uzņēmējdarbību. Pasākums ir vērsts uz inovāciju, izglītību un spēju savstarpēji sadarboties ar līdzīgi domājošiem profesionāļiem ārpus sava ikdienas kontaktu tīkla.

«Startup Weekend Riga» sāksies piektdienas vakarā ar ideju prezentācijām, no kurām tiks izvēlētas 10, katrai izveidojot savu darba grupu. Nākamajās divās dienās notiks ideju testēšana, biznesa modeļa attīstīšana un produktu pirmo prototipu radīšana. Dalībnieki apmeklēs praktiskus seminārus un saņems atbalstu no pieredzējušiem vietējiem un ārvalstu mentoriem. Nedēļas nogales noslēgumā darba grupas prezentēs savas start–up uzņēmumu idejas žūrijai, kurā apvienojušies potenciālie riska kapitāla investori, atbalsta programmu vadītāji un vietējie uzņēmēji: Rūdolfs Krese, Kristaps Banga, Zigmārs Rozentāls, Edgars Bomiks un Uldis Apsītis.

Pasākumu vadīs dāņu uzņēmējs Lasse Kors (Lasse Chor), kurš jau paspējis koordinēt 40 «Startup Weekend» pasākumus un pats iesaistīties vairākos projektos, kas dzimuši šajās start–up nedēļas nogalēs, kā arī palīdzējis Dānijas jaunajiem uzņēmējiem atrast savu vietu Silīcija ielejā.

Dalībai pasākumā aicināti pieteikties informācijas tehnoloģiju profesionāļi, dažādu jomu dizaineri, uzņēmējdarbības attīstītāji, projektu vadītāji, studenti un citi interesenti.

Plašāka informācija, norišu programma un reģistrācija pasākumam — «Startup Weekend Riga» mājaslapā. Dalības maksa šobrīd ir 30 eiro, vēlāk — 50 eiro. Pasākuma darba valoda — angļu, norises vieta — «StartupLatvia Space» Rīgā, Maskavas ielā 12/k1. Pasākums tiek rīkots ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.