Ilustrācija — Edvards Percevs

Nākamtrešdien, 29. janvārī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks trešais pasākums lekciju sērijā «Vārds Latvijas dizaineriem» — «Dizains un arhitektūra». Tajā piedalīsies arhitekti Juris Mitenbergs, Miķelis Putrāms, Zaiga Gaile un Mārtiņš Pīlēns.

Ziņas Fold 23. janvāris, 2014

Juris Mitenbergs, arhitektu biroja «AB3D» vadītājs, stāstīs par projekta «Dzīvojamais komplekss Čiekurkrasti» realizācijas gaitu Mazā Baltezera krastā.

Miķelis Putrāms dalīsies ar pieredzi, kas gūta, «MADE arhitektiem» strādājot pie Saldus mūzikas un mākslas skolas projekta. Pagājušajā gadā būve saņēma Latvijas arhitektūras Lielo gada balvu.

Zaiga Gaile runās par tikko pabeigto projektu Lāčplēša ielā 55 — Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas ēkas renovāciju. Tā ir lielākā vienstāva koka ēka Rīgā.

Mārtiņš Pīlēns pastāstīs par izaicinājumiem, grūtībām un veiksmēm, ar ko viņa studija «1PLUS1» saskārusies, iekārtojot bāru un veikalu tīkla «Vīna studija» interjerus.

Lekcija «Dizains un arhitektūra» notiks trešdien, 29. janvārī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā, Skārņu ielā 10/20. Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās. Lekcijas notiek latviešu valodā. Turpmāko «Vārds Latvijas dizaineriem» pasākumu programma šeit, bet video no iepriekšējām lekcijām skatāmi Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Youtube kanālā.