Lauras Sarkanes darbi. Publicitātes foto

Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Keramikas nodaļa svin 80 gadu jubileju un atzīmē to ar plašu absolventu izstādi «Savējie».

Ziņas Fold 13. februāris, 2014

Izstāde atklāj Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas (RDMV) Keramikas nodaļas seno un tradīcijām bagāto vēsturi, kā arī piepildīto šodienu. 80 gadu laikā to absolvējuši ap 500 jauno keramiķu.

Izstādē skatāmi gan nodaļas dibinātāja un pirmā vadītāja Georga Kruglova darbi, gan ar smalku formas un krāsas izjūtu, ar iekšējo inteliģenci apveltītās ilggadējās nodaļas vadītājas Ausmas Žūriņas devums.

Nodaļas absolventu sarakstā ir tādi pazīstami vārdi kā Juta Rindiņa, Inese Brants, Valda Podkalne, Imants Klīdzējs, Ilze Emse–Grīnberga, Skuja Braden un citi. Starp jaunajiem un talantīgajiem minami Elīna Titāne, Gundega Hagendorfa, Diāna Boitmane, arī tie, kuri šodien dzīvo ārpus Latvijas — Dina Mīliga, Laura Sarkane.

Izstādes atklāšana šodien, 2014. gada 13. februārī plkst. 16.00 RDMV izstāžu zālē K.Valdemāra ielā 139, Rīgā, un tā būs apskatāma līdz 7. martam. Ieeja izstādē — bez maksas.