«š!» Nº29 vāka ilustrācija — Anna Vaivare

Sešpadsmitā komiksu krājuma «š!» nosaukums ir «Villages», un tā 164 lappusēs starptautiski komiksu autori dažādos stilos un noskaņās radījuši stāstus par astoņpadsmit pavisam īstiem ciematiem visā pasaulē.

Ziņas Fold 21. marts, 2014

Kādā no ciemiem vecumdienas pavada mākslinieks, kurš ik dienu ved pastaigā iedomu suni un pārdzīvo radošās iedvesmas krīzi, citā — sekojot cilts tradīcijām, lai kļūtu par īstu vīru, trīs puikas dodas pārgalvīgā uzdevumā zagt zirgus. Vēl kādā vizualizētas bērnības atmiņas un tas, ka ciemā «nekas nenotiek». Ciematu atrašanās vietas iezīmētas arī kartē.

Numura autori

Anna Vaivare (Latvija), Anne Stalinski (Nīderlande), Anthony Meloro (ASV), Celine de Cadt (Beļģija), Chris Reijnen (Beļģija), Daniel Almeida (Brazīlija), David Biskup (Lielbritānija), Evangelos Androutsopoulos (Somija / Grieķija), Gillian Rhodes (ASV), Jana Vasiljević (Serbija), Kara Sievewright (Kanāda), Kawai Shen (Kanāda), König Lü.Q. (Šveice), Lauri Mäkimurto (Somija), Oliver East (Lielbritānija), Paddy Lynch (Īrija), Placid (Francija) un Sandra Rummler (Vācija).

 

«š!» tiek izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Tas nopērkams veikalos «Randoms», «Muhamors», galerijā «Istaba», dizaina drukas studijā «Telpa», Jāņa Rozes grāmatnīcās un internetā.