Ilustrācija — FOLD

22. aprīlī notiks otrā lekcija Francijas institūta rīkotajā pasākumu ciklā «Kultūras un radošās industrijas» — par Francijas kino aktualitātēm un kino nozares organizācijas modeli.

Ziņas Fold 21. aprīlis, 2014

Lekcijas lasīs Seržs Kaganskis (Serge Kaganski) un Seržs Regūrs (Serge Regourd). Seržs Kaganskis ir kino kritiķis, izdevuma «Les Inrocks» redaktors un kino apskatnieks. Lekcijā viņš iepazīstinās ar Francijas kino aktualitātēm, kas apliecina, ka, no vienas puses, situācija nozarē ir cerīga (liels skaits jaunu filmu, daudzsološi režisori, daudzi starptautiski apbalvojumi), bet, no otras puses, parāda, ka nozares veiksmīgais ekonomiskais pamats šobrīd piedzīvo krīzi (līgumdarbinieku statuss, kolektīvais līgums, ierobežots finansiālais atbalsts, kino zāļu pārslodze, interneta ietekme).

Seržs Regūrs ir Tulūzas 1. Kapitola universitātes (Université Toulouse 1 Capitole) tieslietu profesors, Kultūras un komunikāciju institūta IDETCOM direktors. Viņš pievērsīsies Francijas kino attīstībai un tā pārvaldības modelim. Sniedzot īpašu ieguldījumu Francijas kultūrā un lielā mērā atrodoties valsts iestāžu pārraudzībā, Francijas kino nozares institucionālais modelis šobrīd saskaras ar digitālās ekonomikas izaicinājumiem un jauniem patērētāju paradumiem.

Lekcijas notiks 22. aprīlī plkst. 10.00 Mākslas muzejā «Rīgas Birža», Doma laukumā 6. Ieeja brīva. Lekcijas paredzētas franču valodā ar simultāno tulkojumu latviešu valodā. Papildus informācija par lekciju ciklu atrodama Francijas institūta mājaslapā.