Sestdien, 19. aprīlī Valmierā norisināsies Vidzemes lielākais modes notikums — «Vidzeme Fashion Show», kas jau ceturto gadu iepazīstina reģionu ar Latvijas modes mākslinieku jaunākajām kolekcijām.

Ziņas Fold 16. aprīlis, 2014

«Vidzeme Fashion Show» šogad prezentēs ne tikai iepriekšējo «Rīgas modes nedēļas», jauno dizaineru konkursu «Habitus Baltija» un «Riga Fashion Mood» dalībnieku veikumu, bet arī iepazīstinās ar pavisam jauniem dizaineriem un zīmoliem, un organizēs modes dizaina un aksesuāru šovrūmu.

Bērnu modes skatēs savu jauno kolekciju prezentēs zīmols «Hebe», kas jau paguvis piedalīties starptautiskās izstādēs Itālijā, Dānijā, Francijā un Krievijā, bet «Lazy Francis» pēc veiksmīgām skatēm Parīzē un Diseldorfā sniegs ieskatu savā pavasara–vasaras kolekcijā, viena no kuras kleitām jau pabijusi žurnāla «British Vogue» lapās.

 

 

Jauno dizaineru skatēs piedalīsies «Riga Fashion Mood» atzinīgi novērtētā dalībniece Eva Borherte ar kolekciju «Plankumainā zeme», un Inga Berga–Bīriņa, kas sadarbojusies ar Valmieras Mākslas vidusskolas Apģērbu dizaina nodaļas audzēkņiem. Pirmo reizi savu kolekciju «Organic Architecture» prezentēs zīmols «Alise Aleksandra». Kolekcijai raksturīgi ģeometriski griezumi, koka rakstu apdrukas un organiskā stikla un koka aksesuāri. Kolekcijas prezentēs arī Agnese Eiduka, Inga Tauriņa, Signe Nasteviča, zīmoli «Wild Spirit» un «EFL», kā arī modes mākslinieks Reinis Ratnieks, kurš jau otro gadu pēc kārtas bijis jauno modes dizaineru konkursa «Habitus Baltija» laureāts.

«Vidzeme Fashion Show» skates norisināsies Valmieras Kultūras centrā. Biļetes iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un Valmieras Kultūras centrā. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt «Vidzeme Fashion» mājaslapā.