Logotips — «DDB Latvia»

Jau otro gadu septembrī norisināsies tirdzniecības parka «Alfa» īsfilmu festivāls «Starmetis», kura mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus filmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību. Festivāla ietvaros tiek izsludināts īsfilmu ideju konkurss, kurā trīs finālisti katrs saņems 3000 eiro īsfilmas realizēšanai.

Ziņas Fold 10. maijs, 2014

Konkursam aicināti pieteikties kino entuziasti, kā arī esošie un topošie kinoprofesionāļi no Latvijas, līdz 23. maija plkst. 12.00 iesūtot stāstu vienā teikumā (longline), sinopsi, aprakstu un scenārija pirmo uzmetumu latviešu un angļu valodā 4 līdz 12 minūšu garai īsfilmai uz e–pastu starmetis@alfaparks.lv. Īsfilmas idejai jāatbilst šī gada festivāla devīzei «Dzīvē mēdz būt kā kino, tomēr, ja tā vēl nav noticis, …».

Konkurss notiks vairākās kārtās. Pirmajā kārtā profesionāla žūrija trīs cilvēku sastāvā — Dita Rietuma, Roberts Vinovskis un Jānis Nords — izvērtēs iesūtītos darbus un atlasīs no tiem desmit labākos. Nākamajā kārtā no 11. līdz 12. jūnijam notiks scenāriju attīstīšanas darbnīca, kuras laikā desmit atlasīto projektu autoriem būs jāizveido gala scenārijs. Pēc scenāriju gala versiju iesniegšanas pretendenti tiks aicināti uz interviju, lai žūrijai prezentētu savas idejas. 19. jūnijā  tiks paziņoti trīs labākie spēlfilmu scenāriji, kuru autoriem katram tiks segti īsfilmas realizēšanas izdevumi 3000 eiro apmērā, nodrošinot arī filmēšanas tehnikas īri. Papildus finansiālajam atbalstam tiks sniegtas profesionāļu bezmaksas konsultācijas un darba analīze visa projekta garumā.

Šo trīs filmu pirmizrāde norisināsies festivālā «Starmetis» septembrī. Noslēguma pirmizrādei iespējams iesniegt arī jau gatavas, bet vēl nepublicētas līdz desmit minūtēm garas spēlfilmas, kas tapušas 2013. gadā, bet ne agrāk. Gatavo īsfilmu iesniegšana demonstrēšanai festivālā, nepretendējot uz realizēšanas izdevumu segšanu, iespējama līdz 15. augustam.

Festivālā tiks demonstrētas desmit īsfilmas, kas cīnīsies par «Grand Prix» titulu, kā arī iespēju piedalīties vairākos starptautiska mēroga īsfilmu festivālos un doties uz Eiropas lielāko īsfilmu festivālu Klermonferānā, Francijā.

Festivāls tiek veidots kā ilgtermiņa iniciatīva, ko paredzēts turpināt ikgadējos pasākumos un filmu prezentācijās, tāpēc jau 10. maijā festivāla organizatori tirdzniecības parka «Alfa» kinoteātra «Cinamon» telpās aicina apmeklēt scenārista Laura Gundara bezmaksas lekciju par īsfilmas scenārija veidošanu. Lekcijai iespējams pieteikties, rakstot uz iepriekš minēto e–pastu. Plašāka informācija par festivālu un tā nolikums atrodams «Starmeša» mājaslapā.