Publicitātes attēls

No 3. līdz 19. septembrim Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas (RDMV) atjaunotajā ēkā būs skatāma izstāde «Savējie. Sākums» ar keramikas nodaļas audzēkņu darbiem no skolas vēsturiskajiem fondiem. Izstādes ietvaros norisināsies arī darbnīcas, semināri un diskusijas.

Ziņas Fold 29. augusts, 2014

Šogad RDMV keramikas nodaļa atzīmē savu 80 gadu jubileju un septembrī atsāks mācības skolas vēsturiskajā ēkā Lāčplēša ielā 55, tādēļ sadarbībā ar Dizaina informācijas centru tapis pasākumu kopums «Savējie».

Izstādē «Savējie. Sākums» būs skatāmi līdz šim vēl plašākam skatītāju lokam neredzēti RDMV keramikas nodaļas audzēkņu darbi — skices, projekti, diplomdarbi, kā arī skolas vēsturiskajos fondos saglabājušies darbi, kas pārdzīvojuši ne tikai laika pārmaiņas, bet arī ugunsgrēku, kas 1982. gadā praktiski iznīcinājis nodaļas bagātīgo metodisko fondu. Vecākie darbi datējami ar 1960. gadu, bet jaunākie ar 2003. gadu. Ekspozīcijā iekļauti kompozīcijas uzdevumi, projekti, darbi, kas veidoti mālā, porcelānā un akmens masā, porcelāna apgleznojumi, sniedzot ieskatu būtiskākajā keramikas nodaļas pēdējo 50 gadu darbā.

18. septembrī radošās darbnīcas RDMV un LMA keramikas nodaļu studentiem vadīs Barselonas Massanas dizaina augstskolas keramikas nodaļas pasniedzēja, māksliniece Matilde Grau (Spānija) un Eindhovenas Dizaina augstskolas pasniedzēja, dizainere Māra Skujeniece (Latvija/Nīderlande). Darbnīcas notiks ar ražotnes «Vaidavas keramika» līdzdalību un atbalstu.

Savukārt 19. septembrī plkst. 10.00 notiks seminārs keramikas pedagogiem un studentiem par līdzīgo un atšķirīgo keramikas nodaļās Barselonā, Eindhovenā un Rīgā, kurā tiks analizēti arī radošo darbnīcu rezultāti. Tam plkst. 11.00 sekos diskusija «Keramikas attīstības perspektīvas Latvijā?» keramikas dizaineriem, ražotājiem, individuāli strādājošiem keramiķiem, izglītības iestāžu vadītājiem, pedagogiem, studentiem, Kultūras ministrijas, Ekonomikas ministrijas un LIAA pārstāvjiem par Latvijai tik būtiskās keramikas nozares šodienu un nākotnes iespējām.

Izstāde būs skatāma no 3. līdz 19. septembrim darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 Lāčplēša ielā 55, Rīgā. Ieeja izstādē un pasākumos ir bez maksas.