Publicitātes attēls no «Punto y Raja» festivāla

Jau šodien sākas 14. Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls «Ūdensgabali», kuru Rīgas Svētku ietvaros organizē Kultūras un mākslas projekts «Noass». Šī gada festivāls veltīts pilsētai un tās mainīgumam — no krāsainas līdz pelēkai, no dinamiskas, skaļas un apdzīvotas līdz tukšai un klusai.

Ziņas Fold 15. augusts, 2014

Pirmās festivāla dienas fokusā būs vērienīgais starpvalstu projekts «Rīgas urbānais ekrāns», kura programmā apkopotas vairākas kustīgā attēla izlases no lielākajiem pilsētvides ekrāniem Eiropā un ASV, kā arī pasaules visabstraktākā festivāla «Punto y Raja» krāsu, formu, kustību un skaņu piepildīta šī gada labāko īsfilmu izlase. Abstrakto kustīgo attēlu programmai sekos Latvijā jau iecienītā Japānas mediju mākslas festivāla šīs sezonas labāko darbu apkopojums, kas tapis mākslas un jauno tehnoloģiju mijiedarbībā. Pēc tā festivāla viesi aicināti baudīt 20. gadsimta sākuma Ņujorkai veltīto melnbalto video kolekciju, kas festivālā tiek izrādīta sadarbībā ar festivāla «Cologne Off» programmu «Māksla urbānajā vidē». Pirmās dienas izskaņā uz AB dambja uzstāsies DJ Mārtiņš Ratniks un DJ/VJ Waterflower (Sabīne Moore) ar audiovizuālām performancēm.

Sestdien, 16. augustā festivāls turpināsies Kronvalda parkā pie pilsētas kanāla ar Baltijas valstu kuratoru prezentācijām un dinamiskām, krāšņām, pilsētas tēmā balstītām kustīgā attēla parādēm brīvdabas kinoseansu formātā, kā arī vairākām audiovizuālām performancēm. Vakars noslēgsies ar Austrālijas festivāla «Pause Fest» digitālās mākslas darbu izlasi.

Svētdien, 17. augustā «Ūdensgabali» atgriežas uz AB dambja ar šīs sezonas jaunumu — festivālu «Ūdensgabali bērniem» —, kurā jaunākajai paaudzei paredzētas vairākas starptautiskas animācijas īsfilmas un radošas darbnīcas, kuru laikā tiks veidotas stopkadra īsfilmas, izmantojot dažādus ikdienā sastopamus materiālus.

Vairāk informācijas par festivālu un tā programmu atrodams «Ūdensgabalu» mājaslapā.