«Miss Piggy» gredzens. Publicitātes foto

No 19. septembra mākslas galerija «Putti» aicina apmeklēt holandiešu rotu dizainera Teda Notena personālizstādi «Zelts, sviedri & pērles».

Ziņas Fold 2. septembris, 2014

Teds Notens (Ted Noten, 1956) ir pazīstams ar saviem izaicinošajiem darbiem: caurspīdīgām somiņām, apzeltītiem ieročiem un dzīvnieku motīviem. Savu karjeru Teds aizsācis deviņdesmito gadu sākumā un 2005. gadā izveidojis zīmolu «Atelier Ted Noten». Teda darbu spektrā ietilpst ar rokām darinātas rotas un tēlniecības objekti, telpiskas instalācijas, video, muzeju un sabiedrisku telpu projekti. Teds seko sešdesmito gadu konceptuālo rotu dizaineru pēdās, savos darbos sapludinot netradicionālus materiālus, kā akrils, ar dārgmetāliem un balansējot uz robežas starp avangardu un tradicionālo rotu pasauli.

Izstādē iekļauta interaktīva, provokatīva instalācija «Gribi apmainīties gredzeniem?», kas izmēģināta jau vairākās Teda Notena izstādēs Tokijā, Parīzē, Ņujorkā un citur. To veido 500 «Miss Piggy» gredzeni, 3D printēti rozā krāsas neilonā, izstādīti uz telpas sienas šaujamieroča formā. Skatītāji var iegūt «Miss Piggy» gredzenu, vietā noliekot savu līdzpaņemto gredzenu. Svarīga nav tā vērtība, bet gan apmaiņa ar stāstiem, kas pakāpeniski aizpildīs šaujamieroča kontūru, agresīvo simbolu pārvēršot personīgu priekšmetu ainavā.

Izstādes ietvaros tiks izrādīta arī dokumentāla filma «Teds Notens: zelts, sviedri & pērles».

Izstāde līdz 11. oktobrim būs skatāma mākslas galerijā «Putti», Mārstaļu ielā 16, Rīgā. Vairāk par izstādi un Tedu Notenu iespējams uzzināt «Putti» mājaslapā.