Publicitātes attēls

Jau otro gadu Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks dizaina izstāde «Design Isle», kurā no 2. līdz 5. oktobrim būs apskatāmi ne tikai Latvijas un ārvalstu dizaineru darbi, bet arī konkursa «Gada balva dizainā 2014» godalgotie dizaina projekti. Vienlaikus ar «Design Isle» Ķīpsalā notiks arī starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde «Baltic Furniture 2014».

Ziņas Fold 2. oktobris, 2014

«Design Isle» centrālais notikums ir Latvijas Dizaineru savienības konkursa «Gada balva dizainā 2014» apbalvošanas ceremonija un labāko darbu ekspozīcija. Lai noteiktu divu aizvadīto gadu labākos Latvijas dizaineru sasniegumus un izceltu kvalitatīvākos dizaina risinājumus un to autorus, šogad konkursam pieņemti 103 darbi sešās kategorijās — vides, interjera, modes, rūpnieciskais, foto un grafikas dizains —, kā arī tematiskajā konkursā «Veltījums», kas tapis par godu Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai. Lai sekmētu Latvijas dizaina izglītības izcilību, apzinātu un popularizētu mācībspēkus un viņu pārstāvētās skolas, līdztekus Gada balvai dizainā norisinājās arī Skolu konkurss, kurā savā starpā sacentās labākie augstāko un vidējo profesionālo dizaina mācību iestāžu audzēkņi, kuru darbi arī tiks eksponēti izstādes ietvaros.

Gada balvas apbalvošanas ceremonija notiks 4. oktobrī plkst. 18.30 Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrā Āzenes ielā 18.

Vienlaikus ar izstādi «Design Isle» notiks starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde «Baltic Furniture 2014», kurā plašā klāstā varēs apskatīt un izvēlēties vairāk nekā 100 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Rumānijas uzņēmumu mēbeles un oriģinālus apgaismojuma risinājumus dzīves un darba telpai. «Design Isle» papildinās konference «Dizains — izmantotās un neizmantotās iespējas 2014», izglītojuši semināri un produktu prezentācijas pasākumi, par kuriem vairāk iespējams uzzināt «Design Isle» mājaslapā un Facebook lapā. Izstādes norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā, Ķīpsalas ielā 8, Rīgā.