Publicitātes attēls

Sākot ar šodienu un līdz pat 26. oktobrim, ilggadējais filmu festivāls «2Annas» skatītājiem piedāvās 47 filmu seansus un bagātīgu pasākumu programmu. Festivāls uzlūkos ētikas, politikas, māksliniecisko tradīciju un privātās telpas robežu pārkāpšanu kino.

Ziņas Fold 17. oktobris, 2014

Starptautiskajā īsfilmu konkursā iesniegtos darbus festivāls izrādīs piecās programmās: «Girl Power On», «The New World Oder», «Childhood», «Life Game» un «Inevitable anxiety». Tās stāstīs par dabas un cilvēku mijiedarbību, ironizēs par organizētu demokrātiju un brīvām vēlēšanām, rotaļīgi atveidos absurdās attiecības starp ikdienas dzīvi un notikumiem pasaulē, atklās stāstu par kādu rakstnieku, kas piedzīvo personības pārmaiņas audzēja izraisītu smadzeņu bojājumu iespaidā, veidos saites starp klejotāju ģimenēm ar fotogrāfijas palīdzību un apcerēs vainas un atbildības tematiku kruīza kuģa «Costa Concordia» traģēdijas un universālu problēmu kontekstā.

Pirmo gadu festivālā ietverta arī pilnmetrāžas filmu sadaļa ar darbu par Krievijas kodolenerģijas rūpnīcas «Majak» apstarotu reģionu nekurienes vidū, dokumentāciju par mūzikas radīšanu ilgstošu skumju apstākļos, pastāvīgas kapitālisma krīzes ēnā un rumāņu protestiem un revolūciju, kas pārvēršas traģiskā aplamībā.

Savukārt tematiskajā filmu programmā ietvertas sadaļas: «Veltījums savējiem» — grupas «Beastie Boys» izveidotājam un vairāku grupas mūzikas video autoram Adamam Joham (Adam Yauch), «Pazīsti savu ienaidnieku», kas veidota sadarbībā ar Bristoles īsfilmu festivālu «Encounters» un aptver politiski vēsturisko robežpārkāpēju filmas, «Ceļojumi un transs — Zemādas kino idejas», kas tapusi sadarbībā ar Vīnes Neatkarīgo īsfilmu festivālu un «Erotic?», kas apkopo mūsdienu darbus, kuros seksualitāte izmantota kā prizma, lai caurskatītu citas tēmas. Tiks piedāvāts ieskats arī Libānas robežpārkāpēju tradīcijās un īpaša 16 mm filmu skate, kas atceļojusi no Grieķijas. Turklāt, «Latvijas robežpārkāpēju» filmu programmā iekļauti no 20. gadsimta 60. līdz 80. gadiem Rīgas poētiskajā stilā veidoti darbi, Herca Franka daiļrade, Lailas Pakalniņas retrospektīva un vairākas citas Latvijā tapušas spēlfilmas.

Papildus filmu programmām, apmeklētāji varēs klātienē tikties ar filmu režisoriem, piedalīties meistarklasēs un publiskās diskusijas par festivālā apspriestajām tēmām, kā arī apskatīt komiksu izstādi un animācijas darbu skati «Still Moving», tapušu sadarbībā ar komiksu žurnālu «kuš!».

Pilna festivāla programma, kā arī informācija par norises vietām un biļešu cenām skatāma tā mājaslapā un Facebook lapā.