Atvērta pieteikšanās jaunajai ISSP Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā, kas piedāvā iegūt padziļinātu pasaules līmeņa izglītību laikmetīgās fotogrāfijas jomā. Meistarklases gadu ilgo programmu ievadīs darbnīca Kuldīgā 2015. gada martā.

Izglītība Fold 10. decembris, 2014

ISSP Starptautiskā meistarklase ir jauna, praksē balstīta neformālās izglītības programma fotogrāfijā, kas ietver vairākas darbnīcas Latvijā un Portugālē, kā arī regulāru virtuālu kontaktu ar pasaules līmeņa pasniedzējiem. Darbojoties starptautiski atzītu meistaru vadībā, 24 jaunie fotogrāfi no Latvijas un citām valstīm izstrādās konceptuāli spēcīgus un konkurētspējīgus projektus fotogrāfijā. Nodrošinot dalībniekiem regulāru uzraudzību, starptautisku kontaktu loku un iespēju publiski prezentēt darbus, meistarklase sniegs nepieciešamo atbalstu jauniem autoriem savas karjeras sākumposmā.

Meistarklase ik gadu piedāvās divas paralēlas tematiskās plūsmas, ļaujot dalībniekiem īstenot projektus mākslas vai dokumentālās fotogrāfijas virzienos. Katrā plūsmā piedalīsies 12 dalībnieki. Šī gada pirmās plūsmas, «Labyrinths: Exploring photographic paths» (Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus), studenti caur darbiem pētīs un interpretēs labirintu kā konceptu mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. To vadīs Ārons Šūmans (Aaron Schuman, Lielbritānija) — pazīstams kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla «SeeSaw Magazine» dibinātājs.

Otrās meistarklases plūsmas, «Beyond Photojournalism» (Pārkāpjot fotožurnālistikas robežas), studenti strādās pie individuāliem dokumentāliem projektiem, izaicinot mūsdienu fotožurnālistikas industrijas piedāvātos priekšstatus un rāmjus. Darbnīcu vadīs viens no pasaulē pazīstamākajiem fotožurnālistiem, daudzkārtējs «World Press Photo» un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs (Юрий Козырев, Krievija) un ietekmīgā fotožurnālistikas izdevuma «Russian Reporter Magazine» redaktors Andrejs Poļikanovs (Андрей Поликанов, Krievija).

Plašāka informācija par meistarklases programmu, pasniedzējiem un pieteikšanos atrodama tās mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 2015. gada 15. janvārim.

Meistarklasi organizē Biedrība ISSP, kas jau teju desmit gadus Latvijā rīko starptautiska līmeņa izglītības un citas aktivitātes laikmetīgās fotogrāfijas jomā. Meistarklase tiek īstenota sadarbībā ar ABLV Charitable Foundation, Kuldīgas novada domi, Valsts Kultūrkapitāla fondu un «Encontros de Imagem» fotogrāfijas festivālu Portugālē, kā arī ar «Epson» un «BZG» tehnisko atbalstu.  Informatīvie partneri — starptautiski žurnāli par fotogrāfiju «Fotokvartāls», «YET magazine» un «GUP».