Attēls — «Addiction»

Nākamā gada 20. februārī pirmo reizi Liepājā norisināsies starptautiska radošo industriju konference «Subject: Creativity». Konferencē par radošumu, inovācijām un pārmaiņām stāstīs gan Latvijas izcilākie radošo jomu pārstāvji, gan Ziemeļeiropā atzīti eksperti.

Ziņas Fold 4. decembris, 2014

Konference īpaši aktuāla ir uzņēmējiem, komunikācijas speciālistiem un attīstības struktūrvienību darbiniekiem, kuri vēlas pilnveidot esošo uzņēmuma piedāvājumu, kā arī kā attīstīt jaunus pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību. Konference ir balstīta uz četriem svarīgiem posmiem ikviena uzņēmēja ikdienā — domāšana, apkārtējā vide, jaunu produktu attīstība un komunikācija. Inovācijas un radošums mūsdienās tiek atzīti par svarīgu cilvēkresursu attīstības dzinuli ikvienā sfērā, savukārt, radošās industrijas – par atslēgu ekonomikas atveseļošanai un izaugsmes nodrošināšanai. To apstiprina arī viens no konferences lektoriem, Cēsu Mākslas festivāla direktors Juris Žagars, norādot: «Nav tā, ka radošās industrijas ir nepieciešamas. Tās ir neizbēgamas nākotnes ekonomikas procesos.»

Konferencē kopumā piedalīsies 18 Latvijā un pasaulē atzīti lektori un praktiķi, tostarp lektore, režisore un rakstniece Baņuta Rubess, «TechHub Riga» līdzdibinātājs Ernests Štāls, žurnāla «ir» radošais direktors Voldemārs Dūdums, viens no «Ikea» produktu dizaineriem Tomeks Rigaliks (Tomek Rygalik), pārdošanas eksperts Nikita Kellermans (Nikita Kellermann) un citi izcili dažādu jomu pārstāvji, kuri dalīsies pieredzē un zināšanās radošuma, inovāciju un pārmaiņu jomās.

Par konferences norises vietu izvēlēta Liepāja, jo organizatori vēlas sniegt iespēju pasākuma viesiem no Rīgas, kur koncentrējas lielākā daļa Latvijas radošo industriju uzņēmumu, izrauties no ikdienas darbiem un maksimāli koncentrēt uzmanību konferencei. Turklāt, šādā veidā Liepāja tiek iezīmēta Latvijas un Ziemeļeiropas radošo industriju attīstības kartē.

Konference «Subject: Creativity» notiks 2015. gada 20. februārī Liepājas teātrī, Teātra ielā 4, Liepājā. Dalībnieku skaits ir ierobežots, un pieteikšanās dalībai konferencē ir sākusies, dalības maksa — 109 eiro. Pasākuma valoda — latviešu un angļu, ar sinhrono tulkošanu. Konferenci organizē mārketinga un komunikāciju aģentūra «Addiction» sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldes izveidoto Radošo industriju klasteri. Plašāka informācija par konferenci un pieteikuma anketa pieejama konferences mājaslapā.