Ilustrācija — «Rijada»

Produktu dizaina pastaigu šo piektdien, 27. februārī ar īpašu programmu papildinās trīs draudzīgas dizaina studijas Andrejsalā: «Rijada», «Keta Gutmane» un «Aprilmarket».

Ziņas Fold 25. februāris, 2015

«Rijada»

Dizaina studijas darbības fokusā ir apkārtējās vides un cilvēka mijiedarbība. Izsmalcināta estētika apvienojumā ar funkcionalitāti piešķir «Rijada» dizainam īpašu auru. Studijas darbību raksturo dizaina filozofisko un sociālo aspektu sintēze ar tehnoloģiju un materiālu zināšanām. Darbnīcas platība — 100 m².

«Keta Gutmane»

Apģērbu zīmols «Keta Gutmane» apvieno klasisko apģērbu drēbniecību ar urbānu avangardu. Laikmetīga monohroma palete rada tīru estētiku un akcentē detaļas. Keta Gūtmane modi izmanto kā izpausmes formu, uz tērpu raugoties kā uz multifunkcionālu objektu. Dizaineres darbība sniedzas ne tikai apģērba dizainā, bet arī modes īsfilmu un mākslas instalāciju laukā. Darbnīcas platība — 60 m².

«Aprilmarket»

«Aprilmarket» pirmsākumi saistāmi ar diviem atslēgas vārdiem: daba un dekorēt. Nenoliedzami, arī ar kūdras struktūru un tās īpašo auru. Tas ir materiāls ar unikālu tekstūru, sapresēts dabas veidojums, kam no mākslinieciskā skatu punkta iepriekš nav tikusi pievērsta uzmanība. Gadu gaitā ar praktiskiem paņēmieniem pieslīpēta kūdras izmantošana dekoratīvām vajadzībām. Darbnīcas platība — 270 m².

 

Darbnīcas apmeklētājiem būs atvērtas 27. februārī no plkst. 15.00 – 20.00. Adrese: «Enkuru nams» Andrejsalā, Andrejostas iela 4a, 2. stāvs.

«430 m² dizains» notiek Produktu dizaina pastaigas ietvaros, kas ir Latvijas laikmetīgā dizaina izstāžu un notikumu cikla «Dizaina manifestācija» sastāvdaļa.