Attēls no publicitātes materiāliem

Pasaules elektronikas izstrādājumu līderis «Electrolux» izsludinājis jau trīspadsmito konkursu «Electrolux Design Lab 2015», lūkojoties pēc inovatīvām jauno dizaineru idejām tēmai «Veselīgi, priecīgi bērni». Šogad konkursam divkāršots balvu fonds — uzvarētājs iegūs ne tikai sešu mēnešu apmaksātu prakses vietu «Electrolux», bet arī 10 000 eiro naudas balvu.

Ziņas Fold 5. februāris, 2015

«Electrolux Design Lab» veicina inovācijas, stimulē radošumu un sniedz ieskatu nākotnes mājlietu tendencēs, kā arī palīdz jauniem, talantīgiem dizaineriem radīt pārmaiņas pasaulē. Šī gada konkursa uzmanības centrā ir bērni, un dalībniekiem jānāk klajā ar nebijušiem risinājumiem un spilgtām idejām, kas palīdzētu uzlabot ikdienas dzīvi ģimenēm ar bērniem. Konkursā tiek meklētas produktu, aksesuāru, palīgmateriālu un pakalpojumu idejas trīs tematiskos virzienos: ēst gatavošana, auduma kopšana un gaisa attīrīšana.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekam jāiesniedz idejas apraksts, skice, kas to vizuāli ilustrē, un potenciālā lietotāja iespējamo ieguvumu apraksts. Iesniegt ideju konkursa pirmajai kārtai varēs no 4. marta līdz 8. aprīlim. Labākie darbi tiks publicēti konkursa mājaslapā un popularizēti sociālajos tīklos, ļaujot uzrunāt starptautisku auditoriju. Konkurss norisināsies vairākās kārtās, ļaujot tā dalībniekiem attīstīt savu dizaina konceptu tiešsaistē, darot par to zināmu publikācijās un blogā. «Electrolux» eksperti sniegs savas atsauksmes un komentārus, un uzvarētājus šī gada nogalē noteiks starptautiska žūrija, kurā ietilpst pasaules līmeņa dizaina eksperti.

«Electrolux Design Lab» dizaina studentiem sniedz iespēju parādīt savus darbus pasaulei un gadu gaitā vairākiem dalībniekiem ir nodrošinājis darba un biznesa iespējas dizaina jomā. Pirmās vietas ieguvējs saņems sešu mēnešu apmaksātu prakses vietu «Electrolux» globālajā dizaina centrā. Jāpiemin, ka puse no iepriekšējo gadu uzvarētājiem pēc prakses noslēgšanās ir turpinājuši strādāt «Electrolux». Turklāt šogad ir audzis arī balvu fonds — pirmās vietas ieguvējs iegūs naudas balvu 10 000 eiro apmērā, otrās vietas ieguvējs — 6000 eiro apmērā, bet trešās — 4000 eiro apmērā. Konkursā norit arī skatītāju balsojums, un vislielāko balsu skaitu ieguvušais autors saņems 2000 eiro.

Plašāka informācija par konkursu un pieteikšanos atrodama «Electrolux Design Lab» mājaslapā. Sekot jaunumiem iespējams «Electrolux» Facebook un Twitter lapās.