Plakāta dizains — Aleksandra Samuļenkova. Publicitātes foto

Zīmols «Miesai» laidis klajā jaunu dizaina grafiku «Miljoniem Cīruļu» — ceturto no darbiem divpadsmit dizaina darbu sērijā, kas veltīta vienam no nozīmīgākajiem Latvijas grafikas, lietišķās un tēlotājmākslas meistariem — Ansim Cīrulim.

Ziņas Fold 16. februāris, 2015

Lai meklētu atbildes uz jautājumu, kāds ir latvisks grafikas dizains šodien, «Miesai» iecerējuši izdot divpadsmit grafikas dizaina darbus, to izstrādi uzticot dizaineriem, kuri ar savu darbu aktīvi veido mūsdienu Latvijas dizaina telpu. Projekta vienojošā tēma ir atsauce uz vienu no spilgtākajiem Latvijas pirmās brīvvalsts laika dizaineriem Ansi Cīruli un uz studijā «Asketic» veidoto fontu, kas nosaukts Cīruļa vārdā un izmanto autoram raksturīgās burtu formas.

Šoreiz pārsteigumu sagādājusi fontu dizainere Aleksandra Samuļenkova. Pēc maģistra grāda iegūšanas Karaliskajā mākslas akadēmijā Hāgā, Nīderlandē, Aleksandra strādā kā dizainere uzņēmumā «LucasFonts» Berlīnē. «Anša Cīruļa savdabīgie un pievilcīgi naivie burti piesaista uzmanību, tāpat arī viņa cipari. Brīnišķīgs «100» no Cīruļa plakāta «Latvju preses 100 gadu jubilejas izstāde» ir pelnījis kļūt 10³² reizes lielāks. Tas ir mans novēlējums Latvijas grafiskajam dizainam — nozīmīga izaugsme,» par savu darbu saka dizaina autore.

Grafika «Miljoniem Cīruļu» ir roku darbs, drukāta sietspiedes tehnikā uz bēša «Pop’Set Fawn» 170 g/cm² papīra. Metienā ir tikai 60 kopijas, to izmērs 420×590 mm.

Jau martā un aprīlī iecerēts laist klajā nākamos darbus. Projekta noslēgumā visi darbi būs aplūkojami vienkopus izstādē, bet pagaidām tie pieejami «Miesai» mājaslapā.