Attēls no socialinnovatorsconnected.org

Vēl līdz 8. martam iespējams pieteikt dalību starptautiskā tīklošanās konferencē «Social Innovators Connected», kas notiks Rīgā no 14. līdz 17. maijam.

Ziņas Fold 5. marts, 2015

«Social Innovators Connected» ir 2014. gadā radīts tīkls, kura mērķis ir apvienot sociālo inovāciju ieviesējus, pilsētvides aktīvistus un pārmaiņu iniciatorus no visas pasaules. Tīkla ietvaros tiek veidota virtuāla dalībnieku datu bāze, iedrošinātas lokālas domubiedru tikšanās un organizētas starptautiskas konferences. Lai nodrošinātu tīkla augšanu, katras konferences organizēšana tiek uzticēta citai pilsētai. Pirmā konference notika Helsinkos, bet šī gada konferences tiek rīkotas Rīgā 14.–17. maijā un Romā 24.–27. septembrī.

Konferences galvenais mērķis ir nodrošināt fizisku satikšanos aktīvistiem un sociālajiem inovatoriem no dažādām valstīm un vidēm, lai veicinātu savstarpēju diskusiju par aktīvisma cēloņiem un sekām, sabiedrības vajadzību noteikšanu un eksperimentiem. Konferences dalībnieki ir organizāciju, kustību un projektu pārstāvji, kuru darbība ir saistīta ar sociālām inovācijām un pilsētvides aktīvismu dažādos izpildījumos. Pagājušā gada konferencē tika pārstāvēti tādi projekti kā pilsētas dārzniecība, urbānā siltumnīca, atvērtas pieejas notikumu telpas, pamestu benzīntanku atdzīvināšana ar kultūras saturu, pop–up pilsētas iniciatīvas, pēdējā mirkļa kultūras pasākumu izpārdošanas platforma, kopā strādāšanas un resursu dalīšanās telpa, start–up inkubators, dzīvokļu kafejnīcas un citi.

Konferences programma tiek veidota ar pašu dalībnieku līdzdalību. Prezentējot savus projektus, daloties ar pieredzi un vadot radošās darbnīcas, dalībnieki apmainās ar savām zināšanām, iedvesmām un praktiskiem padomiem.

Dalībai Rīgas konferencē vēl ir iespējams pieteikties līdz 8. martam, aizpildot anketu; reģistrācija Romas konferencei būs iespējama pēc 1. jūnija. Rīgas konferencē ir paredzēts uzņemt 50 dalībniekus, no kuriem 5 vietas tiks veltītas vietējiem aktīvistiem. Pārējiem interesentiem būs iespēja piedalīties divos atvērtajos pasākumos 14. un 16. maijā; dalība konferencē ir bez maksas. Ar plašāku informāciju un programmu var iepazīties «Social Innovators Connected» mājaslapā.