Attēls — «!Mooz»

Ir sākusies «Adwards 2015» radošā nedēļa, kad starptautiska žūrija vērtēs ap 300 konkursā iesniegtos darbus, bet 15. un 17. aprīlī uzstāsies ar īpaši sagatavotām lekcijām. «Adwards 2015» radošās nedēļas ietvaros notiks arī «Young Lions» 24 stundu konkurss, «Printart» seminārs un, protams, apbalvošanas ceremonija.

Ziņas Fold 13. aprīlis, 2015

Visi «Adwards 2015» pieteiktie darbi jau skatāmi konkursa mājaslapā, kur tie nodoti tautas balsojumam. Šorīt sākusies arī «Young Lions» 24 stundu sacensība, kas turpināsies līdz rītdienai, bet 17. aprīlī žūrija paziņos uzvarētājkomandu, kas dosies uz «Young Lions» starptautisko konkursu Kannās.

Pirmā lekcija

Saimons Poets (Simon Poett) ir «Tribal Worldwide» Londonas aģentūras galvenais radošais direktors. Saimons atklās «Adwards 2015» lekciju sēriju jau 15. aprīlī plkst. 18.00, konferenču centrā «Citadele» Rīgā, Republikas laukumā 2a. Dalība LADC biedriem un partneriem — bez maksas, fiziskām personām — 35 eiro, juridiskām personām — 86 eiro (PVN iekļauts cenā).

Darbu izstāde un seminārs

«Adwards 2015» darbu izstādes atvēršana līdz ar «Printart» semināru par papīra tendencēm, grafiskajiem kartoniem, iepakojumu, vides risinājumiem, digitālo druku, kur pieredzē dalīsies «Iggesund», «Antalis» un «Poligrāfijas aģentūra», kā arī radoša tikšanās «Welcome on Board!» notiks 16. aprīlī plkst. 15.30 Vidzemes tirgus gaļas paviljonā Rīgā, Brīvības ielā 90 (ieeja no Matīsa ielas). Ieeja bez maksas.

Lekciju diena

17. aprīlī visas dienas garumā starptautiskās žūrijas dalībnieki uzstāsies ar lekcijām, stāstot par savu darbu, kļūdām un veiksmēm.

9.30–10.30

Ierašanās, reģistrācija

10.30—11.10 Voldemārs Dūdums

Voldemārs Dūdums, neatkarīgs radošais direktors lekcijā «Frīlancera piezīmes» dalīsies ar 10 gadu laikā savāktajiem pierakstiem uz lapiņām — haotiskām, mainīgām, noderīgām. Arī dažām nepatīkamām, bet ne tik ļoti.

11.10–11.50 Atila Martins

Atila Martins, radošais «Young & Rubicam» Prāgas aģentūrā, lekcijā «Deconstructing Storytelling» runās par to, kā mūsu sabiedrība ir veidota no stāstiem. Lekcija būs par stāstu stāstīšanas struktūrām un to būtiskākajiem komponentiem.

11.50–12.00

Kafijas pauze

12.00–12.40 Miķelis Baštiks

Studijas «Asketic» grafikas dizaineris Miķelis Baštiks lekcijā «10 gadi, 10 kļūdas» stāstīs, ko iemācījies aizvadītajos 10 gados, un varbūt tas noderēs kādam citam nākamajos desmit.

12.40—13.20 Minhea Gheorghiu

Minea Georgiu (Mihnea Gheorghiu), radošais direktors «Publicis Groupe» Bukarestes birojā, lekcijā «The Power of Doing» runās par to, ka reklāmā tikai 2% no visām idejām tiek realizētas, un tikai 1% no realizētajām ir izcilas idejas. Pārējais ir attaisnojumi, vilšanās un neskaitāmi «vajadzēja, vajadzētu un varētu». Taču tāda domāšana nepadara nevienu labāku. Darīšana gan.

13.20–14.20

Lielā kafijas pauze

14.20–15.00 Aleksandrs Bētiņš

Aģentūras «Not Perfect | Y&R Riga» radošais direktors Aleksandrs Bētiņš saka tā: «Daudzi domā, ka reklāma ir interesantākā nozare pasaulē, bet tā nav taisnība. Ikdiena aģentūrā ir cīņa ar garlaicību, izmisīgi centieni atrast risinājumus garlaicīgiem brīfiem, garlaicīgi budžeti, garlaicīgi klientu komentāri.» Lekcijā «I’m Bored. What’s Next» būs apkopoti ieteikumi — ko darīt, kad esi no tā visa noguris.

15.00–15.40 Ingmar Janson

Ingmārs Jansons (Ingmar Janson) no Berlīnes, kurš zīmolu komunikācijā un mārketingā strādā kopš 1993. gada, lekcijā «Do Shit That Matters» stāstīs par to, kā reklāmas un mārketinga cilvēki var radīt pievienoto vērtību sabiedrībai (bez aiziešanas no darba).

15.40–16.20 Gints Apsīts

Gints Apsīts, radošais direktors aģentūrā «!Mooz», pievērsīsies nedarbiem, hobijiem, blakusprojektiem — kā tie mijiedarbojas, kā ietekmē darbu kvalitāti un otrādi. Lekcija «Blakusparādības, strādājot radošā industrijā» var izraisīt blakusparādības, par kurām ieteicams ziņot lekcijas jautājumu sadaļā.

16.20–16.30

Kafijas pauze

16.30–17.20 Ricardo Wolff

Rikardo Volfs (Ricardo Wolff), radošais direktors «BBDO» Berlīnes birojā, ir no Brazīlijas. Brazīlija ir salīdzinoši jauna valsts, gandrīz tikpat liela kā visa Eiropa, un tā ir ļoti haotiska. Tomēr 200 miljoni cilvēku atrod veidus, kā šo haosu padarīt foršu, dubļus pārvēršot zeltā. Lekcijā «Brazil: from Chaos to Cool» Rikardo stāstīs par valsti, kas spējusi radīt globālas mākslas kustības (Modernismo, Bossa Nova) un kas ir pasaules radošāko reklāmas kultūru topa augšgalā.

17.20–18.20 Armands Leitis

Aģentūras «Guilty | Grey» radošais direktors Armands Leitis pagaidām vēl nezina, par ko lekcija būs, un tai, likumsakarīgi, nav arī nosaukuma. Skaidrs vien tas, ka būs labi.

 

Visas lekcijas notiks konferenču centrā «Citadele» Rīgā, Republikas laukumā 2a. Dalība lekciju dienā LADC biedriem un sadarbības partneriem ir bez maksas, fiziskām personām — 95 eiro, juridiskām personām — 185 eiro (PVN iekļauts cenā). Dalības maksu lūgums pārskaitīt uz LADC kontu un maksājuma uzdevumu atsūtīt uz anete@ladc.lv. Ja nepieciešams rēķins, jāatsūta pieprasījums.

Apbalvošanas ceremonija

«Adwards» noslēguma ceremonija notiks 17. aprīlī plkst. 19.00 Vidzemes tirgus gaļas paviljonā Brīvības ielā 90 (ieeja no Matīsa ielas). Pēc tam — ballīte klubā «Piens» A. Briāna ielā 9. Ieeja brīva.