Ilustrācija — FOLD

15. aprīlī Rīgā notiks konference «Baltic Networking Lab», kas pulcēs kino, reklāmas, mediju, videospēļu un tiešsaistes platformu profesionāļus. Pasākumā ar lekciju uzstāsies Tero Kaukomā, filmu «Iron Sky» un «Dancer in the Dark» producents.

Ziņas Fold 13. aprīlis, 2015

Tero Kaukomā (Tero Kaukomaa) veidotā filmas «Iron Sky» starpmediju kampaņa ir atzīta par vienu no veiksmīgākajām neatkarīgā kino producēšanas vēsturē. Tā radīja filmai starptautisku atpazīstamību vēl pirms filmēšanas procesa beigām un ļāva piesaistīt projektam vairāk kā vienu miljonu eiro caur kolektīvo finansēšanu (crowdfunding). Šobrīd «Iron Sky Universe» ir attīstījies par franšīzi, kas strādā pie filmas otrās daļas, TV seriāla un tematiskās videospēles.

Konferencē Tero Kaukomā dalīsies savā pieredzē tiešsaistes resursu integrācijā mūsdienu zīmolu veidošanā, starpmediju (cross–media) kampaņu izstrādē un jaunu biznesa modeļu attīstībā. Par Baltijas valstu pieredzi pasākumā stāstīs vadošie pašmāju un kaimiņvalstu kinoindustrijas eksperti. Starp tiem — distribūcijas tīkla «ACME Film» dibinātājs Žilvins Naujoks (Žilvinas Naujokas) un ASV Kinoakadēmijas un «Golden Globe» balvām nominētais igauņu producents Ivo Felts (Ivo Felt).

Konference «Baltic Networking Lab» norisināsies 15. aprīlī mediju un arhitektūras centrā «H2O6» Rīgā, Ūdens ielā 6. Pilna konferences programma un reģistrācijas forma atrodama tās mājaslapā. Dalības maksa — sākot no 29 eiro. Pasākumu organizē Latvijas Kinematogrāfistu savienība ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un RISEBA atbalstu.