Attēls — «tamioe — visual communication»

Trešo gadu pēc kārtas Eiropas radošās ekonomikas centrs (The European Centre for Creative Economy, ECCE) un organizācija «Eiropas kultūras un radošuma jomas inovāciju tīkls» (Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe, N.I.C.E.) izsludina pieteikšanos inovatīvu kultūras un radošo projektu konkursam «N.I.C.E. Award», kas šī gada 23. septembrī norisināsies pasākuma «Forum d‘Avignon Ruhr» laikā Esenē, Vācijā.

Ziņas Fold 15. maijs, 2015

Šī gada «N.I.C.E. Award» galvenais temats ir «Solving the World’s Major Challenges — A Call for Innovations». Konkurss izaicina kultūras un radošos sektoru pārstāvjus nākt klajā ar pārsteidzošām un eksperimentālām inovācijām, radošiem projektiem, pētījumiem, politiskiem pasākumiem un stratēģiskas izaugsmes plāniem kā risinājumiem sarežģītām pasaules problēmām, īpašu uzmanību pievēršot digitālajām inovācijām.

Konkursā aicināti pieteikties Eiropas Savienības dalībvalstu un kandidātvalstu mākslinieki, uzņēmēji, kultūras darbinieki un starpdisciplināras komandas ar īstenotiem projektiem kultūras un radošajās industrijās, zinātnieki un izglītības iestādes ar pētniecības projektiem, publiskas institūcijas un aģentūras, bezpeļņas fondi un iniciatīvas, kā arī pašvaldības un reģionu pārstāvji ar atbilstošiem politiskiem pasākumiem un stratēģijām. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir šī gada 1. jūlijs.

Iesniegtos pieteikumus izvērtēs ekspertu žūrija, atlasot kopumā līdz 15 labākajiem projektiem, kuru autori tiks uzaicināti prezentēt savu veikumu «N.I.C.E.» izstādē 22. septembrī, dienu pirms Aviņonas foruma atklāšanas. Intervējot izstādes dalībniekus klātienē, žūrija atlasīs četrus uzvarētājus, kas saņems naudas balvas 20 000 eiro kopsummā. Vairāk par konkursu un pieteikšanās kārtību iespējams uzzināt «N.I.C.E.» mājaslapā.