«Muļķadesa» — Roberts Rūrāns

29. maijā plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā Rīgā notiks ilustratora Roberta Rūrāna personālizstādes «Idiomas» atklāšana. Izstādi veido grafikas darbi, kuros interpretēti dažādi latviešu valodas izteicieni.

Ziņas Fold 25. maijs, 2015

Mēs visi ikdienas valodā lietojam idiomas, par pašsaprotamu pieņemot to nozīmi un nemaz neaizdomājoties, cik smieklīgi vai dīvaini tās izklausās. Vai esat pamanījuši, ka draudam ar «parādīšanu, kur vēži ziemo», iedrošinām ar «kāpšanu sev pāri» un sapīkušiem bērniem pārmetam, ka viņi ir «rūgumpodi»? Ilustrēto idiomu sērijā atrodami tādi izteicieni kā «lāča pakalpojums», «cūkas laime», «zem četrām acīm», «muļķadesa» un citi, kas aicina paraudzīties uz ikdienišķo citādā gaismā un no jauna atklāt savu valodu.

Roberts Rūrāns veido ilustrācijas drukātiem izdevumiem, nodarbojas ar grafikas dizainu un ielu mākslu, un ir viens no ilustrāciju žurnāla «Popper» dibinātājiem. Viņa zīmētajās ilustrācijās dzirkstī humors un dzīvo dažādi mazi ķipari.

Izstādes atklāšanas laikā būs iespējams iegādāties gan Roberta Rūrāna oriģināldarbus, gan arī šim projektam veltītu žurnālu. Izstāde būs skatāma no 29. maija līdz 12. jūnijam no plkst. 13.00 līdz 19.00 Kaņepes Kultūras centrā Rīgā, Skolas ielā 15.

Projektu atbalsta «Arctic Paper», Valsts kultūrkapitāla fonds un «Popper Publishing».