Interaktīva gaismas instalācija Ventspilī — «Connection Codes».

18. jūnijā Jauno uzņēmēju centrā «Jobs & Society» norisinājās konkursa «Creative Business Cup» nacionālais fināls, kurā par iespēju pārstāvēt Latviju pasaules radošās uzņēmējdarbības čempionātā sacentās astoņi pretendenti. Pirmo vietu vietu izcīnīja uzņēmums «Connection Codes» — laboratorija, kas pēta dažādu interaktīvu tehnoloģiju izmantojamību publiskā vidē.

Ziņas Fold 7. jūlijs, 2015

Otro vietu ieguva «Brum Brum» bērnu balansa skrejriteņi, savukārt trešajā vietā ierindojās zīmols «Drawies» ar kustības attīstošiem māla krītiņiem dažādās krāsās un formās. Visi trīs finālisti ieguva iespēju piedalīties «Creative Business Cup Bootcamp» apmācībās, kas notiks 9.–11. oktobrī Stokholmā.

Prezentācijas vērtēja profesionāla žūrija no Jauno uzņēmēju centra «Jobs & Society», Dānijas Kultūras institūta, Kultūras ministrijas, «Demola Latvia», «ZGI Capital», kustības «The Red Jackets», kā arī Ilona Viļuma, Latvijas pārstāve un 2. vietas ieguvēja 2014. gada «Creative Business Cup» konkursā. Pretendenti tika vērtēti pēc vairākiem kritērijiem: idejas radošuma un unikalitātes, risku izvērtēšanas un tirgus potenciāla.

«Connection Codes» nodarbojas ar interaktīvu fizisku un digitālu risinājumu izveidi. Starp uzņēmuma zināmākajiem darbiem var minēt «The Reader» iekārtu, kas transformē smadzeņu impulsus daudzkrāsainos fraktāļu attēlos, un «Nauda, kas palīdz attīstīt Latviju» video instalāciju uz Finanšu ministrijas ēkas, abi tapuši festivāla «Staro Rīga 2014» ietvaros. Šobrīd komanda strādā pie interaktīvas strūklakas «Moses» izveides, lai jau augustā nonāktu pie gatava prototipa un izveidotu pirmo interaktīvo strūklaku par godu Latvijas simtgadei.

 

 

«Creative Business Cup» ir starptautisks konkurss radošo industriju uzņēmējiem, kas norisinās ik gadu un pulcē nacionālo atlašu uzvarētājus no visas pasaules. Dalība konkursā sniedz uzņēmējiem iespēju veidot starptautiskus kontaktus, piedalīties semināros un diskusijās, prezentēt savu ideju ārvalstu investoriem un potenciālajiem sadarbības partneriem, pilnveidot zināšanas un prasmes par radošo industriju biznesa attīstību, kā arī iegūt vērtīgas balvas. Konkursa fināls norisināsies 2015. gada 17.–18. novembrī Kopenhāgenā.

Kultūras ministrijas uzdevumā nacionālo atlasi organizē Jauno uzņēmēju centrs, kurš darbojas Latvijā kopš 2010. gada un ir uzkrājis būtisku pieredzi uzņēmējdarbības vides attīstības veicināšanā. Partneri konkursa organizēšanā ir Kultūras ministrija, Dānijas Kultūras institūts, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Mentoru Klubs, «Demola Latvia», Latvijas Mākslas akadēmija, Siguldas pašvaldība, kustība «The Red Jackets» un FOLD.