Šonedēļ, no 6.līdz 12.jūlijam Liepājā, ēkā Dārza ielā 4/8 norisinās «D10 pop–up» koprades un strādāšanas svētki, izmēģinot plānoto Radošo industriju centru Dārza ielas kvartālā. Visas nedēļas garumā ikviens interesents var nomainīt ierasto darba vietu pret strādāšanu «D10 pop–up», satikt radošus cilvēkus, izklaidēties un piedalīties diskusijās.

Ziņas Fold 8. jūlijs, 2015

«Pēdējos gados dažādas «pop–up» aktivitātes ir kļuvušas populāras visā pasaulē, tieši tādēļ mēs izvēlējāmies veidot «D10 pop–up» biroju. «D10 pop–up» ir ieplānots kā daudzsološa stāsta sākums Radošo industriju centram Dārza ielā 10, kas nākotnē piedāvās maziem un lieliem radošo industriju dalībniekiem strādāšanas vietu un iespēju nodarbinātībai. Mēs vēlamies ne tikai aizsākt radošo industriju centra stāstu, bet veidot kopīgus strādāšanas svētkus — darīt lietu, radīt vietu Dārza ielas radošajā kvartālā,» stāsta viens no «D10 pop–up» iniciatoriem Atis Egliņš–Eglītis, Liepājas Kultūras pārvaldes starptautisko sakaru un kultūrpolitikas projektu vadītājs.

Strādāšanas svētku darba kārtībā ieplānots ne tikai atvērtā tipa birojs ar devīzi «dari lietu», bet paredzētas arī vakara «tīklošanās» jeb pieredzes apmaiņas diskusijas, dažādi iedvesmojoši stāsti par kopīgu strādāšanas pieredzi, prezentācijas un radošās darbnīcas.

Dārza ielas 4/8 telpās ir nodrošināta pieeja internetam, iespēja izmantot biroja tehniku, dzeramais ūdens, un papildus iespējams iesaistīties arī radošajos procesos un iepazīties ar «D10» ideju un attīstības plāniem, kā arī tiek organizēta pusdienu iespēja, neizejot no pagaidu biroja. Pilna pasākumu programma pieejama Liepājas kultūras pārvaldes mājaslapā.

«D10 pop–up» mūsdienu tehnoloģijas nodrošina «Lattelecom» un sadarbības partneri «InRex», «Lielbāta», «Drošības birojs».