«Latvian Art Directors Club» (LADC) uzsāk jaunu iniciatīvu, lai ikvienam dotu iespēju praktiski apgūt visas reklāmista prasmes. LADC skola ir neoficiāla 8 mēnešu izglītības programma, kas Latvijas radošo celmlaužu paspārnē skolos un iedvesmos 15 talantīgus studentus. Pieteikties aicināts ikviens radoša gara īpašnieks.

Ziņas Fold 6. jūlijs, 2015

«Kad nolēmām rīkot LADC skolu, bija skaidrs, ka tā būs absolūti neoficiāla un tāpēc izcila izglītības programma. Tieši šā iemesla dēļ mēs studentiem varam piedāvāt nevis atbilstošu izglītību ieguvušus pedagogus–teorētiķus, bet nozarē strādājošus profesionāļus, Latvijas un ārvalstu labākos reklāmas dzīves pazinējus, ideju celmlaužus, reklāmas praktiķus ar daudzu gadu pieredzi, ar desmitiem apēstiem pudiem sāls vēderā, tūkstošiem negulētu nakšu spoguļattēlā, simtiem miskastē izmestām, bet desmitiem realizētām idejām. Mums labāku nav. Ēriks Stendzenieks, Armands Leitis, Zigurds Zaķis, Andris Rubīns, Aleksandrs Bētiņš, Sabīne Rapa, Mārcis Miķelsons–Germs, Voldemārs Dūdums, Gints Apsīts, Valdis Ošiņš, Raimonds Platacis, Edgars Pētersons, Pēteris Līdaka, Uģis Olte, Oskars Cirsis, Māris Ločmelis, Reinis Adovičs, Māris Upenieks, Pauls Bankovskis, Jānis Joņevs un daudzi citi LADC skolas studentus vedīs pa reklāmas dzīves labirintiem, mācīs domāt radoši, vadīt projektus, rakstīt, uztvert, saprast, izstrādāt stratēģiju, domāt konceptuāli, zīmēt un līmēt, fotografēt un filmēt, pārdot un prezentēt, domāt lieli, domāt mazi, domāt digitāli, domāt klasiski,» par skolu stāsta LADC valdes locekle Anete Franka.

LADC skola ir Latvijas radošo celmlaužu iniciatīva, kas 8 mēnešus — no augusta vidus līdz martam — savā paspārnē skolos un iedvesmos 15 talantus.  Skola veidota moduļu sistēmā — 9 moduļos tiks piedāvāts apgūt visas reklāmas svarīgākās komponentes. Katram modulim izvēlēts viens atbildīgais mentors, kurš ne tikai stāstīs, rādīs un virzīs, bet arī novērtēs katra studenta apguves līmeni, moduli beidzot. Lai veiksmīgi pabeigtu LADC skolu, ikvienam studentam jāiziet visi moduļi. Papildus ik nedēļu tiks rīkotas iedvesmojošās piektdienas, kurās gan vietējie, gan ārzemju radošajās jomās strādājošie lasīs īpaši sagatavotas lekcijas.

Lai pretendētu uz vienu no 15 skolas vietām, līdz 20. jūlijam interesentam jāizpilda divi darba uzdevumi, kas pieejami LADC mājaslapā. Visus iesūtītos risinājumus izvērtēs LADC žūrija — biedrības padome un Latvijas labāko aģentūru pārstāvji. Rezultāti būs zināmi 27. jūlijā. LADC skolas dalības maksa ir 500 eiro.

Ar detalizētu LADC skolas programmu un moduļiem var iepazīties tās mājaslapā.