Ilustrācija — FOLD

Līdz 19. oktobrim atvērta pieteikšanās grantu programmas «Atspēriens» konkursam, kurā maziem un vidējiem Rīgas uzņēmumiem iespējams saņemt līdz pat 15 000 eiro ekonomiski dzīvotspējīgas un inovatīvas komercdarbības realizēšanai.

Atbalsts Fold 16. septembris, 2015

Konkursā var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Uzņēmumu pieteikumi tiks vērtēti galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana, īpaši datoru, elektronisko un optisko iekārtu, metālizstrādājumu, koksnes, koka un korķa izstrādājumu, pārtikas produktu un dzērienu ražošana, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un būvniecība.

Programmas ietvaros līdz 80% apmērā tiks atbalstīti jauno komersantu izdevumi, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveidi, telpu īri un labiekārtošanas izmaksām u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms ir 15 000 eiro.

Lai iedvesmotu jaunos un pieredzējušos uzņēmumus izmantot Rīgā pastāvošās atbalsta programmas, kā arī rosinātu diskusijas par pilsētas konkurētspēju, Rīgas dome un «Swedbank Business Network» sadarbībā ar «Demola Latvia» 24. septembrī organizē bezmaksas konferenci «Kā būt konkurētspējīgam Rīgā? Biznesa atbalsta programmas un veiksmes stāsti». Konferencē tiks runāts par programmu «Atspēriens» un biznesa risinājumu izstrādes platformu «Demola Latvia», notiks diskusija «Uzņēmējdarbības attīstība un studenti: iespējas un izaicinājumi», kā arī ar savu pieredzi dalīsies jaunu un sekmīgu uzņēmumu veidotāji — «latvia360.com» vadītājs, Zviedrijas biznesa gada balvas 2014. un Vācijas biznesa gada balvas 2013. ieguvējs Mikus Opelts, elektronisko mūzikas instrumentu un efektu bloku «Erica Synths» ražotājs un uzņēmuma īpašnieks Ģirts Ozoliņš un citi. Konferencei iespējams reģistrēties Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā.

Savukārt 1. oktobrī plkst. 17.30 jaunie un topošie uzņēmēji aicināti uz bezmaksas semināru par finanšu plūsmas plānošanu. Pieteikties semināram iespējams, rakstot uz atsperiens@riga.lv.

Pieteikumi «Atspēriens» konkursam jāiesniedz līdz 19. oktobra plkst. 12.00 Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, LV–1050, 308. kabinetā. Plašāku informāciju par konkursu, semināriem, kā arī konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapas iespējams atrast programmas «Atspēriens» mājaslapā.