Foto — Rafals Milahs

22. oktobrī plkst. 19.00 koprades telpā «The Mill» notiks pazīstamā poļu fotogrāfa, kolektīva «Sputnik Photos» līdzdibinātāja Rafala Milaha (Rafal Milach) publiskā lekcija.

Ziņas Fold 19. oktobris, 2015

Rafals Milahs ir viens no pazīstamākajiem laikmetīgajiem poļu fotogrāfiem. Vairāk nekā desmit gadus viņš savā daiļradē ir pētījis Centrālās un Austrumeiropas valstis un šos darbus izdevis grāmatās «7 Rooms» («7 istabas», 2011) par Krieviju un «Black Sea of Concrete» («Melnā asfalta jūra», 2013) par Ukrainu. 2012. gadā Milahs publicēja grāmatu «In The Car with R» («Mašīnā ar R») par savu ceļojumu uz Islandi kopā ar rakstnieku Huldaru Breidfjordu (Huldar Breidfjord), bet pagājušajā gadā «GOST Books» izdeva viņa jaunāko projektu par Baltkrieviju — «The Winners» («Uzvarētāji»), kas bija starp nozīmīgā «Paris Photo–Aperture PhotoBook Awards» konkursa finālam izvēlētajām grāmatām. Milaha darbi ir atzīti starptautiski nozīmīgos fotogrāfijas konkursos kā «World Press Photo», «Pictures of the Year International», «Magnum Expression Awards», kā arī izstādīti galerijās visā pasaulē.

2006. gadā kopā ar 10 citiem fotogrāfiem Milahs nodibināja kolektīvu «Sputnik Photos», kura mērķis ir dokumentēt Centrālās un Austrumeiropas valstis politiskā pārejas posmā. Atzīmējot 25 gadus kopš PSRS sabrukuma, «Sputnik Photos» patlaban strādā pie apjomīga projekta «Lost Territories» («Pazudušās teritorijas») par 15 bijušajām Padomju Savienības republikām mūsdienās. Šā projekta ietvaros Milahs šobrīd veido fotogrāfiju sēriju par Latviju. Lekcijā Rīgā Milahs prezentēs savus darbus un stāstīs par to tapšanas procesu un savām radošajām interesēm.

Uzstāšanās notiks angļu valodā. Ieeja — bez maksas. Koprades telpa «The Mill» atrodas Rīgā, Brīvības ielā 33–8. Lekciju organizē biedrība ISSP.