Ilustrācija — FOLD

12. novembrī koprades un pasākumu telpā «The Mill» norisināsies pasākums «Digitalizācijas nozīme kultūras un radošo nozaru izaugsmes veicināšanā». Tajā tiks apspriesta un skaidrota digitalizācijas loma kultūras un radošo nozaru attīstībā, kas ir viena no pasākuma rīkotāja, Eiropas Savienības programmas «Radošā Eiropa», izvirzītajām prioritātēm.

Ziņas Fold 2. novembris, 2015

Eiropas Savienības programma «Radošā Eiropa» izveidota, lai atbalstītu Eiropas kultūras un radošo nozaru attīstību. Tās mērķis — aizsargāt un attīstīt Eiropas kultūras mantojumu — ir cieši saistīts ar digitalizāciju. Iespieddarbu, fotogrāfiju, muzeju priekšmetu, arhīvu dokumentu, skaņas ierakstu un audiovizuālo materiālu pārveidošana ciparu formātā veicina ne tikai vērtīgu resursu atbildīgu saglabāšanu, bet arī to pieejamību plašākai auditorijai.

Lai arī, runājot par digitalizētajiem dokumentiem, pirmais, iespējams, nāk prātā papīra formāts, augstam riskam ir pakļauti videomateriāli. Tāpēc arī pasākumā 12. novembrī īpaša uzmanība tiks pievērsta audiovizuālajai nozarei, ko pārstāvēs gan jauno mediju māksliniece un tīklu pētniece Rasa Šmite no «RIXC», gan kinoteātra «Ksuns» vadītājs Juris Zviedris. Runātāju vidū būs programmas «Radošā Eiropa» pārstāves Zanda Aveniņa un Lelda Ozola, kā arī Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekle Daina Markova.

Uzsverot digitalizācijas lomu jaunas auditorijas piesaistē un inovatīvu projektu īstenošanā, «Digitalizācijas nozīme kultūras un radošo nozaru izaugsmes veicināšanā» radošo nozaru pārstāvji un interesenti tiks iepazīstināti ar programmas «Radošā Eiropa» jau atbalstītajiem projektiem, kas skar kultūras un digitalizācijas tēmu.

 

Pasākums «Digitalizācijas nozīme kultūras un radošo nozaru izaugsmes veicināšanā» notiks š. g. 12. novembrī plkst. 17.00 «The Mill» telpās Rīgā, Brīvības ielā 33–8. Ieeja — bez maksas. Vakara programma un reģistrēšanās (vietu skaits ir ierobežots) — šeit.